Diyarbakır'da boş otel kalmadı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu Diyarbakır ziyaretine yerli ve yabancı medya kuruluşları da büyük ilgi gösterdi. Diyarbakır'daki tüm oteller doldu. Yer bulamayan onlarca gazeteci çevre illerdeki otellere yönlendirildi.
Diyarbakır'da boş otel kalmadı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile sanatçı Şivan Perver'in de katılacağı Başbakan Erdoğan 'ın 2 gün sürecek Diyarbakır temaslarına, basın kuruluşları yoğun talep gösteriyor. 30'u yabancı olmak üzere 240 gazeteci Diyarbakır Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne akredite yaptırdı. Akreditasyon işlemi yaptıran kuruluşlar arasında The New York Times, BBC, AFP, AP ve ARD ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimine ait televizyonlarda yer alıyor.

OTELLER DOLU
Başbakan Erdoğan'ın temaslarını takip etmeye gelecek olan çok sayıda kişi nedeniyle kentteki otellerin tamamı da doldu. 18 Kasım Pazartesi gününe kadar otellerde yer bulunmazken, konaklama için yer bulamayanlar çevre illerine yönlendiriliyor.

Dedeman Diyarbakır Genel Müdürü Mustafa Eryılmaz, AA muhabirine Başbakan Erdoğan'ın gezisi nedeniyle otelde boş oda bulunmadığını belirterek, 'Otellere yoğun talep var. Pazartesi gününe kadar Diyarbakır'daki otellerin tamamı doldu. Yer bulamayan misafirler için başka otellerde yer arıyoruz ama bulamıyoruz' dedi.

Prestij Otel Genel Müdürü Aziz Ilıksu ise Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır temaslarına büyük ilgi olduğunu ifade ederek, 'Diyarbakır'daki otellerin tamamı dolu. Konaklama için aralarında yabancı gazetecilerin de yer aldığı çok sayıda kişiden yoğun talep alıyoruz ancak bu talepleri karşılayamıyoruz. Bu nedenle Diyarbakır'daki otellerde yer bulunmadığı için misafirleri, çevre illerdeki otellere yönlendiriyoruz' diye konuştu.

BARZANİ VE PERVER'İ GÖRMEK İÇİN GELENLER VAR
Turistik Otel Ön Büro Müdürü Şenay Kıymetli de Başbakan Erdoğan Diyarbakır ziyaretine Mesut Barzani ve Şivan Perver'in de katılacak olmasının ilgiyi arttığını dile getirerek, 'Barzani ve Perver için de gelenler var. Özellikle Şivan Perver'in büyük bir hayran kitlesi var. Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'a Barzani ve Perver ile geleceğini açıklamasının ardından çok sayıda kişi rezervasyon yaptırdı' ifadelerini kullandı.

Radikal
Vehaber Menu