Kadıköy’de klinik psikoloğu öldüren saldırgan konuştu

Kadıköy'de hayvanları soğuktan korumak için sokağa kedi evi yapan psikolog Yrd. Doç. Dr. Alper Engeler’i bıçaklayarak öldüren saldırgan tutuklandı.
 Kadıköy’de klinik psikoloğu öldüren saldırgan konuştu
2017-01-12 16:40:42   Güncelleme: 2019-04-28 04:13:51    

İstanbul’un Kadıköy ilçesinin Moda semtinde oturan klinik ve adli psikolog Yrd. Doç. Dr. Alper Engeler’i bıçaklayarak öldüren saldırgan tutuklandı.

Cinayet, önceki gece Caferağa Mahallesi Ağabey Sokak’ta işlenmişti. Klinik psikolog Alper Engeler, tartıştığı kişi tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Şüpheli H.E. yakalanmıştı.

Anadolu 8’inci Sulh Ceza Hakimliği’ndeki ifadesinde H.E.’nin, Alper Engeler’i mahalleden az da olsa tanıdığını, ancak mahalleden taşındıklarını belirterek, 'Gece yarısı birisi kapıyı yumruklayarak küfür ve hakaret etti. Ben de ne olduğuna bakmak için kalkıp dışarı çıktım. Alper’in aşağıdan geldiğini gördüm. ‘Sen miydin kapıma vuran’ deyince küfür ederek ‘Evet ben vurdum’ dedi. Alper alkollüydü. Montundan zıpkını çıkardığını gördüm. Zıpkınla ateş edecek sandım. Ben de 2 metre yakınımda olan bıçağı aldım. Uyku sersemliğinin etkisiyle, uzaklaşsın diye bıçağı salladım. İkimiz birlikte düştük. Bıçakta ya da Alper’de kan görmedim. Kapıyı kilitleyip aşağı doğru yürümeye başladım. Daha sonra arkadaşımı arayarak şahsın yerde yatıp yatmadığını sordum. Ambulans çağırmasını söyledim. Pişmanım' dediği öğrenildi.

Mahkeme H.E.’nin, ‘kasten adam öldürme’ suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Vehaber Menu