Abdulkadir Selvi: Abdullah Gül ve Babacan’ın partisi CHP ile ittifak kurmak için kararlı

Hürriyet gazetesi, yazarı Abdulkadir Selvi, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve AKP’den istifa eden eski bakan Ali Babacan’ın partisinin 2023 seçimleri öncesinde CHP ile bir ittifaka girmek için kararlı olduğunu iddia etti. Selvi, 'Yeni partilerin kurulacak olması da siyasi fay hatlarının tetikleyicisi oldu' dedi.
Abdulkadir Selvi: Abdullah Gül ve Babacan’ın partisi CHP ile ittifak kurmak için kararlı
2019-09-30 09:57:23   Güncelleme: 2022-03-29 13:58:53    

'Yeni dönemde sürpriz ittifaklara tanık olabiliriz' diyen Selvi, 'İyi Parti her şeye muhalefet etmek yerine iktidarın doğrularına destek vermeyi, yanlışlarına ise karşı çıkmayı planlıyor' ifadesini kullandı.

Selvi yazısında şunları söyledi:

'Cumhur ittifakı ve millet ittifakı karşısında yeni bir kutsal ittifak kurulur mu sorusu siyasetin yeni ilgi alanını oluşturuyor. Davutoğlu, Abdullah Gül ve Ali Babacan partilerinin kurulacak olması; Saadet Partisi, İYİ Parti ve yeni partilerden oluşacak yeni bir ittifakın kurulmasına neden olur mu sorusunu gündeme getiriyor. 1991 seçimlerine girerken Erbakan, Türkeş ve Aykut Edibali; RP, MÇP ve IDP’den oluşan kutsal ittifakı kurmuştu. Ama bu konuda henüz bir veri ortada yok. Ayrıca Abdullah Gül-Ali Babacan partisinin CHP ile ittifak konusunda kararlı olduğu biliniyor.

Tüm bu arayışların düğümlendiği noktayı ise Cumhurbaşkanlığı seçimi oluşturuyor. Geçen hafta Kılıçdaroğlu’na 2023’te Abdullah Gül’e Cumhurbaşkanı adaylığı için söz verip vermediği sormuştum. Kılıçdaroğlu çok açık ve net konuşmuş, 'Kimseye söz vermedim' demişti. CHP Lideri’nin bu açıklaması Abdullah Gül cephesinde telaşa neden olmuş. 'CHP’de İstanbul seçimlerinden sonra yeni bir denklem oluştu' sesleri yükselmeye başladı. Ekrem İmamoğlugerçeğini dikkate almadan hesap yapılmasın. Küresel sistem, 2023 seçimlerini sistem üzerinden Erdoğan’ın tasfiyesine dönüştürmek için ağlarını örüyor. Davutoğlu ile Gül ve Babacan’ın kuracakları yeni partiler, bu yöndeki beklentileri güçlendirdi.'

Vehaber Menu