TV programlarına 'uzman psikolog' unvanıyla çıkan Serap Duygulu psikoloji eğitimi almadı mı?

Eğitim görmediği halde TV programlarında 'psikolog', 'uzman psikolog' gibi unvanlarla sunulan kişi sayısı her geçen gün artarken diplomalı psikoloji mezunları ve öğrenciler medya kuruluşlarının yarattığı 'sahte psikolog' akımına tepkili.
TV programlarına 'uzman psikolog' unvanıyla çıkan Serap Duygulu psikoloji eğitimi almadı mı?
2020-05-26 04:14:47   Güncelleme: 2020-05-26 09:57:16    

Basın kuruluşları eğitim almayan kişileri 'psikolog', 'psikiyatrist', 'uzman psikolog' gibi unvanlarla sunmaya devam ederken TV programlarında bu unvanlarla görülen çoğu kişinin de hiçbir şekilde eğitim almadığı ortaya çıktı.

Azra Kohen, Eylem Şenkal gibi isimlerin psikolog olarak sunulması tartışmaları sürerken, sosyal medyada da yetkisiz kişiler 'psikolog' unvanını kullanmaya başladı.

DİPLOMASI SORULDU, CEVAP VEREMEDİ

Psikoloji alanında lisans almış bir psikolog olduğunu belirten sosyal medya kullanıcısı Serap Duygulu'nun psikolog değil öğrenci olduğunu belirterek kendisine şu soruları sordu;

MEZUN OLDUĞUNUZ BiR ÜNİVERSİTE YOK, NEYE DAYANARAK BU UNVANLARI KULLANIYORSUNUZ?

Serap Hanım merhaba, Bu flood aracılığıyla size -psikolog ve -uzman psikolog unvanlarını neye dayanarak kullandığınızı sormak istediğim için yazıyorum.

1- Psikoloji, Lisans mezuniyetinizin olduğu bir üniversite bilgisine ulaşamadım.

Size bunu açıkca sorduğumda sayfanızda, 2005 dediniz. Istanbul Kültür Üniversitesi, 2007 yılında psikoloji bölümünü kurmuş ve şu an öğrencisi olduğunuz okulun öğrencileri aynı sınıfta olduğunuza dair ibareler kullandı.

PSİKOLOG DEĞİL ÖĞRENCİSİNİZ

Anladığım kadarıyla hala psikoloji lisans alanında öğrencisiniz.

2- İnternetteki öz geçmişinizden yola çıkarak, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Uygulamalı Psikoloji Tezsiz Yüksek Lisans programına katıldığınızı görüyorum.

Ama yüksek lisans tezli ya da tezsiz psikolog/ uzman psikolog unvanı vermez.

3- Herhangi bir Doktora (Ph.D.) mezuniyetinizin olduğu bir üniversite göremedim. Yöktez' de isim soyisimden yola çıkarak arama yaptım. Ama yine ulaşamadım.

SORULARIMIZI SİLMEYİN, BİZİ ENGELLEMEYİN, CEVAP VERİN

Instagram yorumlarınızı kapatmak, yaptığınız yorumları ve gönderileri silmek, soru soranları engellemek yerine sizi açıklama yapmaya davet ediyoruz.

TEPKİ YAĞDI

Sorulan soruların ardından sağlık emekçileri duruma tepki gösterdi. Sağlık Bakanlığı'na ve Türkiye Psikoloji Derneği'ne çağrıda bulunarak yetkisiz kişilerin programlara çıkarılmasına ve 'sahte psikolog' akımına artık son verilmesini istedi.

Vehaber Menu