'Parasını öde, psikolog ol' devri mi başlıyor?

Son dönemlerde yetkisiz kişilerin kendilerini 'psikolog' ilan etmesiyle ilgili tartışmalar sürerken Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği Başkanı M. Hakan Türkçapar'ın yaptığı açıklama tepki gördü.
'Parasını öde, psikolog ol' devri mi başlıyor?
2020-07-07 19:23:51   Güncelleme: 2020-07-08 13:49:33    

Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği Başkanı M. Hakan Türkçapar Twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada 'Klinik psikoloji yüksek lisans programlarımızı, ilerideki yıllarda pek çok lisans alanına daha açmayı planlıyoruz. Farklı lisans alanlarından adaylar bilimsel hazırlık sonrası yüksek lisans yapabilecek. Lisans eğitimimize 2., 3. ve 4. sınıflar eklendiğinde bu olanağa kavuşacağız.' ifadelerine yer verdi.

TPD AÇIKLAMA YAPMAKTAN, BİLGİ VERMEKTEN KAÇINDI

Vehaber yetkilileri TPD'ye sahte psikologlar ile ilgili açtıkları davalar ve takipçisi oldukları konular hakkında bilgi talebinde bulundu, dernek yetkilileri açıklama yapmaktan kaçındı.

PARAYI VER, PSİKOLOG OL TEPKİLERİ

Türkçapar'ın açıklamalarına #klinikpsikologundur hashtagi üzerinden tepki gösteren psikologlar artık bu unvanın parasını veren kişiye satılacağını belirterek sahte psikologların önünün açıldığını belirtti.

Türkçapar'ın açıklamasına gelen bazı tepkiler şu şekilde;

EKŞİ SÖZLÜK YAZARI: ACİLEN DERNEK KURMALARI GEREKİYOR

Olaya tepki gösteren bir Ekşi Sözlük yazarı 'parasını ödeyenin psikolog olacak olması' başlığında şu ifadelere yer verdi;

#klinikpsikologundur başlığında yazan kişilerin acilen bir araya gelip dernek kurması gerekiyor. tpd ya da diğer kurumların pasif kaldığı ya da bu işlerden rant elde ettiği çok açık. sağlık bakanlığı da hacamat ve sülük tavsiye ediyor, falcıların, büyücülerin psikoloji alanını işgal etmesi tesadüf değil. barolar nasıl işgalin farkındaysa psikologların da farkına varması gerekir. kimse bunları sizin yerinize durdurmayacak.

 

 

Vehaber Menu