Abdulkadir Selvi: Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesinden ne çıktı?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Saadet Partisi’nin yerinin CHP’nin yanı olmadığını savunduğunu belirtti. Dünkü görüşmede Karamollaoğlu'nun Cumhur İttifakı’na davet edilmesinin sürpriz olmadığını vurgulayan Selvi, 'Ama gerçekçi olmak lazım. Karamollaoğlu’nu hiç o karasularda yüzer gibi görmüyorum' dedi.
Abdulkadir Selvi: Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesinden ne çıktı?
2021-11-11 12:28:55   Güncelleme: 2021-11-11 12:28:55    
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Hürriyet gazetesi Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında görüşmenin içeriğine dair değerlendirmelerde bulundu.
Temel Karamollaoğlu'nun görüşmeye ajandasında 3 ana başlıkla gittiğini belirten Selvi, başlıkların parlamenter sistem önerisi, ekonomik sıkıntılar ve toplumdaki adaletsizlik algısı olduğunu belirtti.

'Bu sistem en çok sizi yoruyor'

Selvi şunları ifade etti:
 
'Karamollaoğlu, daha önce Kılıçdaroğlu,Akşener, Babacan ve Davutoğlu ile görüşerek parlamenter sistem önerisini sunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmeye de parlamenter sistem önerisini götürdü. Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin en çok Erdoğan’a zarar verdiği görüşünde. 'Bu sistem en çok sizi yoruyor' dediği ifade ediliyor.'
Vehaber Menu