Fuat Oktay'ın konuşması sırasında 'yalan' şarkısı açan TİP Milletvekili Serra Kadıgil'e kınama cezası

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden konuşma yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay protesto edildi. TİP Milletvekili Sera Kadıgil, Oktay konuşurken 'yalan' isimli şarkıyı salona dinletti. Bunun üzerine Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil’e kınama cezası verildi.
Fuat Oktay'ın konuşması sırasında 'yalan' şarkısı açan TİP Milletvekili Serra Kadıgil'e kınama cezası
2021-12-18 01:11:36   Güncelleme: 2022-03-20 03:20:59    

TBMM Genel Kurulunda 2022 bütçe görüşmeleri devam ediyor. Bütçe görüşmeleri sırasında Meclis Genel Kurulu'nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay protesto edildi.
Oktay'ın konuşması sırasında, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil Sütlü, milletvekili sıralarından kablosuz hoparlör üzerinden 'Palavra' ve 'Yalan' adlı şarkılarını çalmaya başladı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Sütlü'ye, 'Millete verdiğimiz hizmete tahammülsüzlüğünüzün en net göstergesidir. Milletimize saygısızlık. Biz milletimize hizmete devam edeceğiz, siz oynamaya devam edin' diyerek tepki gösterdi.
Sütlü, yerinden, bütçe görüşmeleri üzerinde söz istediklerini ve alamadıklarını ifade etti.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yapılanın kınama cezası gerektiren bir durum olduğunu belirterek Sütlü'ye, hoparlörü kapatması için uyarıda bulundu. Sütlü'nün devam etmesine üzerine Şentop, İçtüzüğe göre kınama cezasını işleme alarak 'Kimse bu Meclisin huzurunu bozamaz.' dedi.
TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, kınama cezasıyla ilgili savunma için kürsüye çıktı.
Baş, bütçe görüşmeleri üzerinde TİP adına söz talep ettiklerini ve kendilerine söz verilmediğini dile getirerek 'Hakkımızı istiyoruz ve gördüğünüz gibi söz hakkımızı aldık. Bizim söz hakkımızı engelleyemeyeceğinizi bir kez daha gördük. Yediniz, semirdiniz, şiştiniz, cukkaladınız, sonra da batırdınız. Lale Devri nasıl bittiyse sülale devri de bitecek. Men dakka dukka; eden bulur' diye konuştu.
Baş'ın konuşması sırasında, AK Parti'li milletvekilleri zaman zaman sıralara vurdu.
Savunma konuşmasının ardından, Sütlü'ye kınama cezası verilmesi, Genel Kurul'da oylanarak kabul edildi.
 

Vehaber Menu