Abdulkadir Selvi, Bakan Bilgin ile görüşmesini yazdı: Emekli maaşı ve memur maaşı zammı ne olacak?

Yeni yılda uygulanacak asgari ücretin ​açıklanmasının ardından, gözler emekli maaşlarına çevrildi. AKP'ye yakınlığıyla bilinen Abdulkadir Selvi, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile görüşmesini anlattı.
Abdulkadir Selvi, Bakan Bilgin ile görüşmesini yazdı: Emekli maaşı ve memur maaşı zammı ne olacak?
2021-12-20 16:37:45   Güncelleme: 2022-03-29 13:58:01    

Memur zammı ve emekli zammı gelişmeleri gündemde araştırılan konular arasında bulunuyor. Ocak ayına kısa bir süre kala memur maaş zammı ve emekli maaş zammı oranları merak ediliyor.

İktidara yakın Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında memur ve emekli maaşlarına gelecek zam oranlarına ilişkin Bakan Bilgin ile görüşmesini aktardı.

Selvi, 'Fiyat artışları karşısında memurlarımızı ve emeklileri rahatlatacak bir düzenlemeye ihtiyaç var. Hafta sonu Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’le bir temasım oldu. Enflasyon oranı açıklandıktan sonra memur maaşları ve emeklilerle ilgili çalışmalara başlayacaklarını söyledi. O nedenle bu aşamada bir oran ya da rakam söylemesinin mümkün olmadığını ifade etti' dedi.

Zamlar için belirlenen bir rakam olmadığını dile getiren Selvi, 'Asgari ücrete paralel bir artış bekliyorum' dedi.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

'Şimdi önümüzde memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan artışlar duruyor. Özellikle emeklilerin durumu çok sıkıntılı. Bu memurların iyi olduğu anlamına gelmiyor. Fiyat artışları karşısında memurlarımızı ve emeklileri rahatlatacak bir düzenlemeye ihtiyaç var. Hafta sonu Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’le bir temasım oldu. Enflasyon oranı açıklandıktan sonra memur maaşları ve emeklilerle ilgili çalışmalara başlayacaklarını söyledi. O nedenle bu aşamada bir oran ya da rakam söylemesinin mümkün olmadığını ifade etti.

REFAH PAYI

TÜİK enflasyon rakamlarını 3 Ocak’ta açıklayacak. Kamu çalışanları için ağustos ayında yapılan bir anlaşma var. Buna göre 2022 yılının ilk yarısı için yüzde 5 zam artı son 6 ayın enflasyon farkı esas alınmıştı. İkinci yarı için yüzde 7 zam artı enflasyon farkı olarak anlaşmaya varılmıştı. Ama ekonomik sıkıntılar nedeniyle çalışanların ve emeklilerin hak kaybının telafi edilmesi için refah payı verilmesi üzerinde anlaşmaya varıldı. Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın çabasının ve Çalışma Bakanı Bilgin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olumlu yaklaşımının altını çizmek gerekiyor. Asıl artış refah payı üzerinden yapılacak. Bu seyyanen mi yoksa oransal bir artış şeklinde mi olacak belli değil.

Çalışma Bakanı Bilgin, ayrıca emeklilerle ilgili kapsamlı bir çalışma yaptıklarının da altını çizdi. Özellikle de emeklilerin ciddi bir maaş zammına ihtiyacı var. Hele alt seviyeden aylık alan emeklilerin.

ASGARİ ÜCRETTEKİ SEVİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni asgari ücreti açıklarken çalışanlarımızı hayat pahalılığı altında ezdirmemeye kararlıyız demişti. Erdoğan, insan odaklı siyaset yapan bir lider. Bu millete sevdalı bir lider. Fiyat artışlarının memur ve emeklilerimizi nasıl sıkıntıya soktuğunu bildiğinden eminim. Uykularının kaçtığından kuşkum yoktur. O nedenle asgari ücrete paralel bir artış bekliyorum.'

Vehaber Menu