Selvi: Yabancı büyükelçilerle yapılacak görüşmeyle ilgili genelgenin tek muhatabı İmamoğlu değil

İstanbul Valiliği'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdiği, 'telefon görüşmesi' dahil, yabancı ülke temsilcileriyle yapılacak görüşmelerin Dışişleri Bakanlığı'nın iznine bağlanmasını öngören yazısı tartışma yarattı
Selvi: Yabancı büyükelçilerle yapılacak görüşmeyle ilgili genelgenin tek muhatabı İmamoğlu değil
2022-07-07 10:50:21   Güncelleme: 2022-07-07 10:50:21    

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İBB'ye gönderilen 'yabancı temsilcilerle görüşmek için Dışişleri'nin görüşü alınmalı' yazısını köşesine taşıdı. 

Selvi, tartışma yaratan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tepki gösterdiği genelgeye ilişkin olarak kaleme aldığı 'Hedef İmamoğlu mu' başlıklı yazısında şunları kaydetti:

'Cumhurbaşkanı Genelgesi’nin gereğinin yapılması için bakanlıklara, İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere ve belediye başkanlıklarına gönderilmesi isteniyor. Yani İçişleri Bakanlığı’nın bu genelgeyi belediyelere göndermesi görevinin bir gereği. Yoksa Ekrem İmamoğlu için yapılmış özel bir muamele yok.

Belli ki devlette bu genelgenin yayınlanmasını gerektiren bir hassasiyet oluşmuş. Onun ne olduğunu devlet bilir. Mütekabiliyet gereği bazı ülkelerde büyükelçilerimiz randevu beklerken burada o ülkelerin büyükelçilerinin de aynı muameleyle karşılaşması gerekmiş. Ayrıca öncelikli muhatap, bakanlıklar ve valilikler. İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere iletilen genelge, valilikler tarafından başta belediyeler olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına tebliğ edilmiş. Yani tek muhatap Ekrem İmamoğlu değil. Bu genelge İmamoğlu için çıkarılmamış.'

Vehaber Menu