Twitter, 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını fesheden Elon Musk'a dava açtı

Sosyal medya şirketi Twitter, yaklaşık 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını feshetme kararının ardınan Elon Musk'a dava açtığını duyurdu.
Twitter, 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını fesheden Elon Musk'a dava açtı
2022-07-13 11:35:13   Güncelleme: 2022-07-13 11:35:13    

Sosyal medya şirketi Twitter, Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk'ın yaklaşık 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını feshetme kararının 'geçersiz ve haksız' olduğunu bildirmesinin ardından dava açtığını duyurdu.

Twitter tarafından Delaware Chancery Mahkemesi'ne yapılan şikayette, Musk'ın, imzaladığı anlaşma 'artık kişisel çıkarlarına hizmet etmediği' için Twitter ve hissedarlarına karşı yükümlülüklerini yerine getirmeyi reddettiği aktarıldı.
Şikayet dilekçesinde, Musk'ın anlaşmayı feshetmeye yönelik iddialarının 'bahane' olduğu ve 'hiçbir dayanağı' olmadığı kaydedildi.
Dilekçede, 'Birleşme anlaşmasının imzalanmasından bu yana Musk, Twitter'ı ve anlaşmayı defalarca kötüleyerek Twitter için ticari risk ve hisse fiyatı üzerinde aşağı yönlü baskı yarattı.' ifadesi yer aldı.

Elon Musk'ın sosyal medya şirketi Twitter'ı satın alma anlaşmasını birden çok hükmünün ihlalini gerekçe göstererek feshettiği cuma günü bildirilmişti.

Vehaber Menu