Şık: Memlekette iktidar yanlısı olmayan herkes çok kaygılı, acaba iç savaş çıkar mı diye

Munzur Kitap Günleri'nde konuşan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık, 'Türkiye’de ciddi muhalefet eksikliği var. Parlamentoda bulunan partilerin eksikliği değil, toplumsal muhalefetin de eksikliği var. Memlekette iktidar yanlısı olmayan herkes çok kaygılı, acaba iç savaş çıkar mı diye' dedi.
Şık: Memlekette iktidar yanlısı olmayan herkes çok kaygılı, acaba iç savaş çıkar mı diye
2022-07-19 18:00:59   Güncelleme: 2022-07-19 18:00:59    

Tunceli Belediyesi ile Yayıncılar Kooperatifi ortaklığında düzenlenen Munzur Kitap Günleri'nin 6. gününde Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık ve Gazeteci İbrahim Varlı’nın katılımıyla 'Rejimin krizi derinleşirken ne yapmalı, nasıl yapmalı?' konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.

TİP Milletvekili Ahmet Şık, 'Türkiye’de ciddi bir muhalefet eksikliği var. Bu sadece parlamentoda bulunan siyasi partilerin eksikliği değil aynı zamanda toplumsal muhalefetin de eksikliği var. Memlekette iktidar yanlısı olmayan herkes çok kaygılı, acaba iç savaş çıkar mı diye... Türkiye'de sosyal medyada yürüyen bir muhalifçilik, 'devrimcilik' var, sürekli bu muhalefet mecliste ne yapıyor diye soruluyor anonim kimliklerle. Orada yapılacak iş belli zaten. Meclis çatısı altında yapacağınız muhalefetin sınırı, kuralı belli. Bütün mevzu parmak hesabına dayanıyor. Bu ülkede şu anda yapılacak tek şey sokağı canlı tutmak. Toplumsal muhalefetin bir arada durup kendisini bir güç merkezi olarak gösterdiği bir harekete ihtiyacımız var' diye konuştu.

'Millet İttifakı'nın dışında Demokrasi İttifakı da umut ve heyecan yaratamadı'

Millet İttifakı'ndan beklentisi olmadığını belirten gazeteci İbrahim Varlı da, 'Millet İttifakı'nın dışında Demokrasi İttifakı da umut ve heyecan yaratamadı. Kitlelerde heyecan uyandıracak başka türlü bir yöntem bulmak lazım. Bir araya gelinmesi görünürde iyi gözüküyor ama arkasının da doldurulması gerekiyor. 21. yüzyıl halk ayaklanmalarının çağı olacak, dünyanın birçok yerinde bu eylemleri göreceğiz. Dünyada savaş ortamı devam ettikçe bunun sonuçlarının yansımalarını yakın zamanda dünyanın birçok yerine göreceğiz' ifadelerini kullandı.

Vehaber Menu