Murat Meriç: İlhan İrem'i küpeli olduğu için TRT'ye çıkarmadılar, Eurovision'a şarkısı gitti ama küpeli olduğu için kendisi gidemedi

Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden şarkıcı ve söz yazarı İlhan İrem Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törene katılan müzik yazarı ve eleştirmen Murat Meriç İrem için, 'Küpeli olduğu için TRT'ye çıkarmadılar, Eurovision'a şarkısı gitti ama küpeli olduğu için kendisi gidemedi' dedi.
Murat Meriç: İlhan İrem'i küpeli olduğu için TRT'ye çıkarmadılar, Eurovision'a şarkısı gitti ama küpeli olduğu için kendisi gidemedi
2022-07-31 15:29:43   Güncelleme: 2022-07-31 15:29:43    

Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden şarkıcı ve söz yazarı İlhan İrem  için Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) tören düzenlendi. Törenin ardından İrem'in naaşı Bebek Camii’ne götürüldü. Burada öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından İrem, Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

AKM'deki törene katılan müzik yazarı ve eleştirmen Murat Meriç, 'Ben hep derim her şeye hazırlıklıyım diye galiba bir tek buna hazırlıklı değilmişim. İlhan İrem er bir insandı. 'Blues for Molla' yasaklandığında, öncesinde küpe taktığı için TRT'ye çıkartılmadığında, küpe taktığı için sözlerini yazdığı şarkı Eurovision'da Türkiye'yi temsil ederken ve o götürülmediğinde hiçbir şekilde o dik duruşundan taviz vermedi. Onun en sevdiğimiz tarafı bu galiba. Çevre hareketinde, barış hareketinde hep en önde oldu. Hiç kimsenin ortalıkta olmadığı zamanlarda bile o hep ortalıktaydı. Şarkılarıyla mücadelemize ve hayatımıza destek verdi. Hepimizi birleştiren bir orkestra şefiydi' ifadelerini kullandı.

Vehaber Menu