Eski yöneticiler genel merkezi terk etti: Twitter'ın yeni sahibi resmen Elon Musk

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, Twitter'ı resmen satın aldı.
Eski yöneticiler genel merkezi terk etti: Twitter'ın yeni sahibi resmen Elon Musk
2022-10-28 16:34:34   Güncelleme: 2022-10-28 16:34:34    

CNBC muhabiri David Faber'ın aktardığına göre, Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, Twitter'ın resmen yeni sahibi oldu.
Muhabir, CEO Parag Agrawal ve CFO Ned Segal da dahil olmak üzere, eski Twitter yöneticilerinin San Francisco'daki genel merkezi 'geri dönmemek üzere' terk ettiğini de sözlerine ekledi.

Musk, Twitter'ı satın alma işleminin tamamlandığına dair haberlerin ardından platformda yaptığı ilk paylaşımda da Twitter'ın logosuna atıfla 'Kuş özgürleştirildi' diye yazdı.

Bu arada AB Komisyonu İç Pazardan Sorumlu Üyesi Thierry Breton ise Musk'ın paylaşımını alıntılayıp 'Kuş Avrupa'da bizim kurallarımıza göre uçacak' yanıtı verdi.

Bloomberg: Yasaklı hesapları açacak

Bunların yanı sıra Musk yönetimi altında Twitter'da neler değişeceğine dair kulis haberleri de çıktı. Bloomberg'e konuşan bir kaynak, Musk'ın şimdilik başka bir CEO atama planı olmadığını ve bu görevi bir süre kendi yürütmeyi planladığını aktardı. Kaynağa göre Musk platformda 'ömürlük cezalı' olan hesapları da açmayı planlıyor.

Snowden: Bırakın insanlar kendi seçimlerini yapsın

Platforma ilişkin ifade özgürlüğü tartışmalarına Musk'ın bu adımı üzerinden dahil olan eski ABD Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) çalışanı Edward Snowden da 'Bu söyleyeceklerim tartışma yaratabilir ama bu platformdaki sansürcülüğün fazla ileri gittiği ortada. İçerik moderasyonu kişinin kendi kararı olmalı, kurumsal hapishaneye dönüşmemeli. Bırakın insanlar kendi seçimlerini yapsın. Yalnızca Twitter'da değil normal hayatta da bu böyle olmalı' ifadelerini kullandı.

Vehaber Menu