David Beckham, Dünya Kupası elçiliği hakkındaki eleştirileri ilk kez yanıtladı

Futbol efsanesi David Beckham, Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda turnuva elçisi olmasına yönelik eleştirilerle ilgili ilk kez açıklama yaptı. 
David Beckham, Dünya Kupası elçiliği hakkındaki eleştirileri ilk kez yanıtladı
2022-12-19 05:47:10   Güncelleme: 2022-12-19 05:47:10    

Katar ve Dünya Kupası ülkedeki işçi ölümleri, alkol kısıtlaması ve LGBT+ haklarıyla ilgili tutumu sebebiyle sıkça eleştirildi. Eşcinsel ikonu olarak görülen Beckham da turnuvanın yüzü olma teklifini kabul edince tepki çekti.

AFP, anlaşmayla ilgili ilk haberlerde Beckham'ın 10 yılda 180 milyon dolar alacağının geçildiğini ancak son bilgilerin farklı olduğunu yazdı. Buna göre Beckham ve Katar senede yaklaşık 15 milyon dolara üç yıllığına anlaştı.

Beckham'ın elçiliği kabul etmesine tepki gösteren Britanyalı komedyen Joe Lycett, yıldız isme 13 Kasım'da görevi bırakma çağrısı yapmıştı:

'Dünya Kupası elçiliğini bırakırsan eşcinsel kuruluşlarına 10 bin sterlin (yaklaşık 230 bin TL) bağışlayacağım.'

Beckham Katar'da boy gösterince Lycett, protesto için para gibi görünen kağıtları öğütücüde parçalamıştı. Komedyen daha sonra yaptığı açıklamada parayı aslında parçalamadığını ve LGBT+ örgütlerine bağışladığını duyurmuştu.

The New York Times'ta iki gün önce geçilen 'Dünya Kupası'nın kayıp sözcüsü' başlıklı haberdeyse Katarlı yetkililerin, Beckham'la yapılan anlaşmadan memnun olmadığı öne sürülmüştü. Katar'ın yatırımdan bekledikleri getiriyi almadığı ve bu yüzden hüsrana uğradığı iddia edilmişti.

Haberde Beckham'ın turnuvada nasıl boy göstereceğine dair katı koşullar koyduğu ve LGBT+ haklarıyla ilgili sorulardan kaçınmak için önlemler alındığı yazmıştı.

Independent Türkçe'nin haberine göre; Beckham, sözcüsü aracılığıyla Lycett'a yaptığı açıklamada bu eleştirilere yanıt verdi.

'Daha fazla empati ve anlayış'

'David hem bir oyuncu hem de bir elçi olarak birçok Dünya Kupası ve turnuvada yer aldı. Sporun dünyada iyilik için bir güç olacağına her zaman inandı. Dünyanın en popüler sporu olan futbol da insanları bir araya getiriyor ve topluluklara gerçek bir katkı sağlıyor' ifadelerinin yer aldığı açıklama şöyle devam etti:

'Ortadoğu'da savunulan farklı görüşlerin olduğunu görüyoruz ancak bölgede düzenlenen ilk Dünya Kupası'nın meseleler hakkında tartışmayı teşvik etmesini olumlu buluyoruz. Bu ilişkinin tüm insanlara daha fazla anlayış ve empati sağlamasını umuyoruz.'

Bunun Beckham'ın konu hakkındaki ilk açıklaması olduğuna dikkat çeken komedyen Lycett hukuki sakıncası olabileceği gerekçesiyle kendisine yorum yapmamasının tavsiye edildiğini açıkladı.

Vehaber Menu