Google, Ekrem İmamoğlu'nu eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tanımladı

Vikipedi'de yapılan bir manipülasyon nedeniyle Google'da Ekrem İmamoğlu 'eski belediye başkanı' olarak tanımlandı. İmamoğlu, Google'ın bu tanımlamasını Twitter hesabından bir gönderme ile paylaştı. İmamoğlu'nun basın danışmanından konuya ilişkin açıklama geldi.
Google, Ekrem İmamoğlu'nu eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tanımladı
2022-12-20 10:17:14   Güncelleme: 2022-12-20 10:25:53    

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı İmamoğlu, sosyal medya hesabından Google'ın kendisini eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gösterdiği bir paylaşım yaptı. Google Türkiye hesabını etiketleyen İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019'daki BM İklim Zirvesi'nde kullandığı ifadeleri ima ederek 'I speech kürsü' mesajını paylaştı. Erdoğan zirvede görevli bir kişiye konuşma yapmak istediğini bu sözlerle ifade etmişti.

İmamoğlu’nun ekibinden Murat Ongun, Google ile iletişime geçtikleri bir konuşmanın ekran görüntüsünü paylaştı. Konuşmada, Ongun’un 'Google Türkiye ekibinden' dediği bir kişi, 'Biraz zaman alıyor ama düzeltilir' açıklamasını yapıyor. Bunun nedeni olarak da Google’daki tanınmış kişilerle ilgili arama sonuçlarının, Wikipedia’daki (Vikipedi) veriler üzerinden gelmesini gösteriyor' dedi.

Ongun paylaşımında ise 'Lütfen, bir/birkaç kişinin Wikipedia üzerinden yaptığı kurnazlığı ciddiye almayalım. Duyarlı yüz binlerce vatandaşımıza ilgileri için teşekkür ederiz' dedi.

 

Vehaber Menu