CHP'den TÜİK'e: 'Verilerin açıklanmaması intihar vakalarını azaltmıyor'

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir, son bir haftada yaşanan bazı intihar vakalarını anımsatarak Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK), 'TÜİK, intihar vakalarını neden açıklamıyor' sorusunu yöneltti.
CHP'den TÜİK'e:
2023-01-25 19:18:16   Güncelleme: 2023-01-26 03:34:39    

Demir, son bir haftada farklı illerde yedi kişinin intihar etmesine dair yaptığı açıklamada, 'Bu buhrandan çıkışın yolu iktidar değişimiyle olacak, ülkemiz, AKP’den sonra rahatlayacak' dedi.

TÜİK verileri açıklamıyor

Demir, artan enflasyonun, hayat pahalılığının, yoksulluğun ve işsizliğin, yurttaşları daha mutsuz bir noktaya getirdiğini vurgularken TÜİK'in 2019’dan sonraki verileri açıklamadığını belirtti.

Açık kaynaklardaki verilere göre gençlerde intihar oranının arttığını söyleyen Demir, 'Bu veriler ışığında yapılacak bilimsel çalışmalar oldukça önemli, ancak veriler bilim insanlarından kaçırıldığı için vaka gerekçeleri tespit edilemiyor, bu konuda akademisyenler tarafından yapılacak sosyolojik, psikolojik ve ekonomik tahliller kadük kalıyor' ifadelerini kullandı.

'Ülkemiz AKP'den sonra rahatlayacak'

Artan intiharlara dair iktidar partisi AKP’nin hiçbir adım atmadığını belirten Demir, 'Verilerin açıklanmaması intihar gerekçelerini saklasa da intihar vakalarını azaltmıyor' dedi.

Demir, 'Kendi elleriyle yarattıkları yoksulluk düzeni ve derinleşen ekonomik krizin sorumlusu kendileri değilmiş gibi hareket ediyorlar' diyerek AKP’ye tepki gösterdi. Umutsuzluk ve buhran halinden çıkışın iktidar değişimiyle mümkün olacağının altını çizen Demir, 'Ülkemiz, AKP’den sonra rahatlayacak' ifadesini kullandı.

Vehaber Menu