Bakan Derya Yanık: Eşcinsellikle mücadele etmek, yaşam tarzına müdahale olarak değerlendirilemez

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, eşcinselliğin yaygınlaşması için bir lobi faaliyeti yürütüldüğünü savunarak, bununla mücadelenin yaşam tarzına müdahale algısı ile değerlendirilemeyeceğini söyledi.
Bakan Derya Yanık: Eşcinsellikle mücadele etmek, yaşam tarzına müdahale olarak değerlendirilemez
2023-01-25 19:21:30   Güncelleme: 2023-01-25 19:21:30    


Yanık, 2022'nin değerlendirilmesi ve 2023 hedeflerinin açıklanması için basın kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile bir araya geldi. Yanık, AKP'nin Anayasa Komisyonu’nda kabul edilen ve Meclis Genel Kurulu gündemine gelmesi beklenen, 'Ailenin yapısına ilişkin' düzenlemeye ilişkin soruları da yanıtladı.
 
Sputnik'te yer alan habere göre; eşcinselliğin normalleştirilmesini kabul etmeyeceklerini belirten Yanık, şöyle konuştu:
 
'Dünyada keskin bir LBGT propagandası yürütülüyor'
 
'Türkiye’de özellikle gençler veya aile değerlerine yönelik bir takım hassasiyetler, çalışmalar maalesef uzun zaman yaşam tarzına müdahale tepkisi ile karşılaştı. Eşcinsel vatandaşlarımız bizim vatandaşlarımız. Haklarını korumak ayrı bir konu. Bu devletin sorumluluğu ve bundan taviz veremezsiniz. Ama öbür taraftan eşcinselliği normalleştirmek, eşcinselliği kamusal alanda hiçbir problem değilmiş gibi kabul edilmesini sağlamayı bizden hiç kimse beklemesin. İkisi birbirinden ayrı şeyler. Dünyada keskin bir LGBT propagandası yürütülüyor. Bunun arkasında büyük bir ekonomik desteğin olduğu, lobi desteğini yürütüldüğü biliniyor. Biz sadece kendi inanç değerlerimiz çerçevesinde değil, öbür taraftan insani değerleri çerçevesinde de eşcinselliğin normalleştirilmesine, yayılmasını göz yumamayız.'
 

Vehaber Menu