Emekli asker eşini ve oğlunu öldürdü

Emekli uzman jandarma 86 yaşındaki Mehmet Aslan, Eskişehir’in İnönü ilçesinde eşi 84 yaşındaki Fatma Aslan’ı, ardından da gittiği Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki oturan iki çocuğundan Erol Aslan’ı tabancayla vurarak öldürdü. Osman Aslan’ı da ağır yaralayan Aslan, gözaltına alındı.
Emekli asker eşini ve oğlunu öldürdü
2023-01-28 19:59:18   Güncelleme: 2023-01-28 19:59:18     ©DHA

Erenköy Mahallesi’nde meydana gelen olayda, emekli uzman jandarma Aslan, iddiaya göre, tartıştığı eşini beylik tabancasıyla vurarak öldürdü. Olayın ardından Bilecik’in Bozüyük ilçesine giden Aslan, burada yaşayan oğlu Erol Aslan’ı da tabancayla vurarak öldürdü. Aslan, diğer oğlu Osman Aslan’ı da eve çağırdı. Diğer oğlu Osman Aslan’ı da vurup, ağır yaralayan Mehmet Aslan, yürüyerek gittiği durakta otobüs beklerken ihbar üzerine harekete geçen polis ekiplerince yakalanıp gözaltına alındı.

Bozüyük Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Mehmet Aslan, ifadesi için Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Aslan, oğlunun öldürmeden önce, İnönü ilçesindeki evlerinde eşini öldürdüğünü de itiraf etti. Bunun üzerine İnönü Jandarma Komutanlığı ekipleri, gittikleri evde Fatma Aslan’ın cansız bedenini buldu. Fatma Aslan ve oğlu Erol Aslan’ın cenazeleri savcılık incelemelerinin ardından hastane morguna kaldırıldı. Osman Aslan ise hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

'Vuruyor, ondan sonra bir şey olmamış gibi gidiyor'

Bozüyük ilçesinde olayın yaşandığı apartmanın karşısında esnaf olan Hikmet Bozacı, 'Baba ve oğlu ikisi birlikte geldiler. Osman Bey telefonla konuşurken, babası cebinden silahı çıkarıp bir el ateş ediyor. Sonrasında yaralı yan taraftaki berber dükkanına 'vuruldum' diye sığınıyor. Orada bayılıyor. Burada iki oğlu vardı. İnönü ilçesinde karısını öldürüyor. Sonra buraya geliyor. Burada ikinci cinayeti işliyor. Daha sonra da burada diğer oğlunu da kapı girişinde yaralıyor. Vuruyor, ondan sonra bir şey olmamış gibi gidiyor' şeklinde konuştu.

Vehaber Menu