A Haber'in, 'Avrupa’da yoksulluk oranı artıyor' haberi sosyal medya gündeminde

A Haber'in 'Avrupa’da yoksulluk oranı artıyor, Almanya’da 2 milyon kişi gıda yardımı alıyor' haberi sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medyada paylaşılan videoya kullanıcılar birçok tepki geldi.
A Haber'in,
2022-07-18 14:58:24   Güncelleme: 2022-07-18 15:04:55    

Almanya’da gıda yardım hizmetlerinden yararlananların sayısının yılbaşından bu yana 2 milyonu geçtiği açıklandı. Gönüllü gıda yardımı yapan  tarafından yapılan açıklamada Koronavirüs salgını, enflasyon nedeniyle gıda yardımı alanların sayısının yılbaşından bu yana yüzde 50 arttığı ifade edildi.
 
Gıda yardımı alanlar arasında işsiz olanlar, düşük gelirli emekliler ile Ukrayna’dan gelen mültecilerin çoğunlukta olduğu belirtildi. Yaşanan bu durum hakkında sosyal medya kullanıcıları A Haber'in hazırladığı videoya tepki gösterdi. 
 
Kullanıcılar, Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati'nin 1 ay önce yaptığı paylaşımı hatırlattı. O paylaşımda Nebati, '2002 yılında sadece 1 milyon haneye sosyal yardım hizmeti verilirken pandemi yardımları hariç tutulduğunda 2021 yılında 4,3 milyon ailemize ulaşılmıştır' demişti.


Kullanıcılardan gelen bazı yorumlar şöyle;
 
' 4 milyon hane beş kişiden 20 milyon kişi mi yapıyor şimdi? Ülkeyi bu hale getirdiğini cümle âleme ilk elden itiraf ediyor. Bakan Nebati'nin beyanının haber değeri yok mu sizce? Eleştirdiğiniz ülkenin tam on katı fakir fukara muhtaç var diyor' 
 
'Sosyal yardım almak kötü bir şey mi olum bakın bakanınız seviniyor ne kadar çok yardım yapıyoruz diye'
 
'Kendi ülkenizden de bahsetsenize biraz. Kaç milyon işsiz var kaş kişi İşkur'dan işsizlik maaşı alıyor kimler parasızlıktan intihar etmiş bunları da haber yapın'