Barış Terkoğlu: LCW ortağı, FETÖ ile iç içe

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın, giyim markası LC Waikiki’nin çalışanlarına gönderdiği ifade edilen 'LGBTİ+ çağrışımı yapan işaretleri kullanmayın' uyarısını övmesiyle başlayan tartışmalar sonrası bir yazı kaleme aldı.
Barış Terkoğlu: LCW ortağı, FETÖ ile iç içe
2022-10-06 13:39:42   Güncelleme: 2022-10-06 13:39:42    

'LGBTİ+'ların bu olayla bir ilgisi yok' başlıklı yazısında 'FETÖ'nün iş insanları örgütü' olarak tanımladığı TUSKON'un 1 Mart 2014'teki genel kurulunda yaşananları hatırlatan Terkoğlu, akabinde yaşananları ve LC Waikiki yöneticileriyle alakasını okurlarıyla paylaştı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra TUSKON’culara yapılan operasyonda gözaltına alınan İsmail Hakkı Kısacık’a dikkati çeken Terkoğlu, 'Kim mi İsmail Hakkı Kısacık? LCW markasının sahibi olan Taha Tekstil ve Taha Holding’in üçüncü ortağı' bilgisini paylaştı.

Terkoğlu, dava dosyasında yer alan Kısacık’ın FETÖ ile ilişkilendirildiği bilgileri aktardığı yazısında şunları kaydetti:

'Sonuç mu? Kısacık’ın dosyası, ana davadan, 1 Eylül 2020’de ayrıldı. Geçen yıl nisan ayında, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, Kısacık’ı 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. İşin ilginci, davada şikâyetçi olan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı. Karar okunduğunda, Erdoğan’ın avukatı da duruşmadaydı.

Bir dakika... LCW-FETÖ meselesi ne zaman açılsa, şirket aynı açıklamayı yaptı. Kısacık’ın şirketin küçük ortağı olduğunu, imza yetkisi olmadığını söylediler. Yani durumu, 'LCW değil küçük ortağı FETÖ bağlantılı' diye açıkladılar. Ama benim buna da bir yanıtım var.

Bir işadamı, FETÖ’den yargılandığında, dosyasına hem ticari ortaklıkları hem de tüm para hareketleri giriyor. LCW’nin büyük ortağı olan Küçük Ailesi, sanık olmasa da Kısacık’la ortaklıkları sebebiyle, dosyalarda yer buldu. Ne mi gördüm? Mesela Mustafa Küçük’ün 31 Aralık 2013’te Bank Asya’da sadece 15 kuruşu var. 15 Ocak 2014’te bakiye 2 milyon 190 bin liraya çıkmış. Banka TMSF’ye geçmeden sadece bir ay önce, hesabını sıfırlamış. Mesela, Kısacık’a ait MASAK raporunun 19. sayfasında, Vahap Küçük’ün, FETÖ’nün TUSKON çatısı altındaki Florya İşadamları Derneği’ne, gönderdiği paraların listesi yer alıyor. Ya da TUSKON’a giden para hareketlerinin içinde Taha Holding adına da akış görünüyor. Üstelik sadece Küçükler değil...

MASAK raporunda, Taha Holding’in diğer ortaklarının da FETÖ’nün kurum ve şahıslarıyla para hareketleri dosyaya girmiş. Ancak Bank Asya’ya 3 bin lira yatırmayı, 'örgüte yardım'dan cezalandıran yargı, bunları es geçmiş.'