Beşiktaş taraftarından Barcelona'ya Arda Turan mektubu

Beşiktaş taraftar gruplarından Beleştepe, başkanlık sistemine destek çağrısı yapan Arda Turan'a tepki için Barcelona'ya mektup yolladı.
Beşiktaş taraftarından Barcelona'ya Arda Turan mektubu
2017-01-31 21:13:12   Güncelleme: 2022-03-26 19:11:23    

Başkanlık referandumuna evet çağrısı yapan Barcelonalı futbolcu Arda Turan'a tepki gösteren Beşiktaş taraftar gruplarından Beleştepe, Barcelona'ya mektup gönderdi.

'Geçtiğimiz günlerde Rıdvan Dilmen ve Burak Yılmaz'la beraber saray dalkavukluğunun öncülüğünü yapan Arda Turan ilk hedefimizdir' diyen Beleştepe, taraftarlara da İspanyolca ve Türkçe olarak hazırlanan mektubu Barcelona'ya maillemesini istedi. Hazırlanan mektup şöyle:

'Merhaba bir kulüpten daha fazlası olan Barcelona kulübü,
Faşist Franco’ ya karşı dövüşenlerin çocukları,
Merhaba Katalunya halkı,
Sizlere, kulübünüzün oyuncusu Arda Turan’ın ülkesi Türkiye’den sesleniyoruz.

Arda Turan neden ortak gündemimiz oldu onu anlatmaya çalışacağız.

Cumhuriyet rejiminin tek adam rejimine dönüşmesini sağlamak üzere iktidarın dayattığı 18 maddelik yeni anayasa değişiklik paketi 2017 Nisan ayrında referandum ile Türkiye halkına sunulacak.
Bu değişikliklerle güç tek bir kişide toplanacak, her türlü muhalefet sindirilip yok edilecek, Faşizm artık dişlerini saklama gereği bile duymadan tüm çıplaklığıyla halklarımızın üzerine çökecek.
Ülkemiz vatandaşı ve kulübünüzün oyuncusu Arda Turan ve birkaç diğer Türk futbolcu futbolcu bu değişikliklere evet diyeceklerini açıklayarak sosyal medyada topluma 'evet ' demeleri çağrısında bulundular.
Bizler, Beşiktaş taraftarı olarak kulübümüzde oynayan ve oynayacak olan oyuncuların önce iyi insan olmaları yönünde tavır belirleyen bir gelenekten geliyoruz. Bu nedenledir ki nice 'iyi' oyuncunun çabucak kovulduğu kulübümüzde nice vasat oyuncular da efsanemiz olabilmiştir bu sayede.
'No Pasaran ' sloganını bayrak edip Franco faşizmine karşı mücadele etmiş Barcelona halkının kulübünün de bizler gibi düşüneceğinden hareketle Arda’nın anlayış biçiminin farkına varmalarını istedik.
Bu anlayış ; ırkçıdır, mezhepçidir, laiklik düşmanıdır. Bu anlayış savaş çığlıkları atıp barış diyenleri tutuklar. Bu anlayış kadın düşmanıdır; kadını ikinci sınıf vatandaş olarak görür. Bu anlayış; hırsızdır, adları yolsuzluklara karışmıştır, Bu anlayış tüm bu suçlarının yanında, gücü yeni anayasa ile tamamen kendi tekellerine alıp halkı ve muhalefeti sindirmek istemektedir. İşte Arda Turan evet dediği anlayış budur.
İşte bu yüzden ülkemizde ve dünyada bir çok taraftarı olan Barcelona kulübüne ve felsefesine yakışmamaktadır.
Arda Turan’sız bir Barcelona ile İstanbul’da bir gün görüşmek dileğiyle .

'No Pasaran'

HAYIR !

Barıştan ve Özgürlükten yana olan Beşiktaşlılar

#hayır

Vehaber Menu