Davutoğlu: Demirtaş'ın sözleri tam bir ihanettir!

Başbakan Davutoğlu, 'HDP Eş Genel Başkanı'nın Rusya'da, 'Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesi yanlıştı' demesi tam bir rezalet ve tam bir ihanettir' dedi.
Davutoğlu: Demirtaş'ın sözleri tam bir ihanettir!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "HDP Eş Genel Başkanı'nın Rusya'da, 'Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesi yanlıştı' demesi tam bir rezalet ve tam bir ihanettir. Böyle bir süreçte Rus uçakları masum Türkmenleri, masum Arapları, masum Kürtleri Azez'de, Halep'te, İdlip'te, Bayırbucak'ta bombalarken koşa koşa Rusya'ya gidip destek bildirmek açık bir şekilde bu millete ihanet etmektir. Bu açık bir aymazlıktır" dedi.

Başbakan Davutoğlu, KOSGEB 4. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Töreni'ne katıldı.

"Böyle milletvekili de size yakışır"

Davutoğlu, buradaki konuşmasında, CHP'li Eren Erdem'in sözlerini değerlendirirken de "Maalesef CHP Genel Başkanı ve yönetimi açıkça bu ifadeleri kullanarak hainlik eden, iftira ederek Türkiye'nin itibarını zedeleyen bu sözler karşısında yeterli tepkiyi göstermediler. Aksine 'Biz bu milletvekilini yedirtmeyiz' dedi, Sayın Kılıçdaroğlu. Bizim kimsenin milletvekilinin yedirilmesi gibi bir derdimiz yok. Milletvekiliniz hayırlı uğurlu olsun size. Böyle milletvekili de size yakışır" ifadelerini kullandı.

"Tekrar tekrar ek bütçe vermeye hazırız"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, KOSGEB'in bu yıl destekler için ayrılan bütçeyi büyük oranda kullanmasından, hatta ek bütçe talebinde bulunmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Bütün bu bütçeler kullanılsın, ödenekler, ek bütçeyi de inşallah tekrar tekrar vermeye hazırız" diye konuştu.

Vehaber Menu