Gizem Akhan serbest bırakıldı!

Rusya'da yaklaşık iki ay önce tutuklanan Greenpeace Türkiye gönüllüsü Gizem Akhan, kefaletle serbest bırakıldı.
Gizem Akhan serbest bırakıldı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
St. Petersburg’daki duruşmayı CHP milletvekilleri Melda Onur, Veli Ağbaba ve İlhan Cihaner’in yanı sıra AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye-Rusya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Salih Kapusuz da takip etti. Onur daha önce “Gizem’i serbest bırakın” yazılı bir tişörtle TBMM Genel Kurulu’na katılmıştı. Cihaner, Twitter’dan paylaştığı mesajda, savcılığın Gizem’in tutukluluk süresinin 24 Şubat’ta kadar devam etmesini talep ettiğini belirtmişti.

Ağbaba ise, 'Mahkeme salonu çok rahat. Basın istediği gibi çalışıyor. İzleyiciler rahat, sadece Gizem parmaklıklar arasında' diye tweet atmıştı.

AŞÇILIK YAPIYORDU
'Arctic Sunrise' isimli gemiyle Kuzey Buz Denizi’ne giden Gizem ve 29 arkadaşı 19 Eylül’de Rus devletine bağlı Gazprom Neft’e ait petrol platformunda eylem yaptıkları için gözaltına alındı. Amaçları Kuzey Buz Denizi’ndeki buzulların erimesini hızlandırdığı için Rus enerji şirketinin bu bölgedeki petrol arama çalışmalarını protesto etmekti. Gizem’in gemideki görevi ise aşçı yardımcılığıydı.

'Holiganlık ve güvenlik güçlerine kötü davranma' suçlarından gözaltına alınan Gizem, 63 gündür tutuklu ve 22 yıla kadar hapsi gündemde...

Mahkeme daha önce de Gizem’in 20 arkadaşını kefaletle serbest bırakmıştı.

Hürriyet
Vehaber Menu