Ümit Özdağ: İlk kez bir İçişleri Bakanı'nı tehdit eden siyasi parti lideri olarak Cumhuriyet tarihine geçtim

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 'Bu ülkeyi terk etmeyi düşünmeyin. Hepinizin Atatürk'ü son derece sevdiğinden eminim. Atatürk'ü bizim sevmemiz, turistlerin Türkiye'yi sevmesi gibi olmaz. Biz bu ülkeyi turist gibi sevmiyoruz. Biz bu ülkeyi Türk gibi seviyoruz' dedi.
Ümit Özdağ: İlk kez bir İçişleri Bakanı'nı tehdit eden siyasi parti lideri olarak Cumhuriyet tarihine geçtim
2022-11-02 20:21:16   Güncelleme: 2022-11-02 20:21:16     ©DHA

Eskişehir'de Kanlıpınar Şehitliğini ziyaret eden Özdağ, daha sonra bir kafede gençlerle bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada gençlere umutsuz olmamaları gerektiğini ifade eden Özdağ, şöyle konuştu:

'Bu ülkeyi terk etmeyi düşünmeyin. Hepinizin Atatürk'ü son derece sevdiğinden eminim. Atatürk'ü bizim sevmemiz turistlerin Türkiye'yi sevmesi gibi olmaz. Fiyatlar artsa da hava kötü olsa da burası bizim ülkemiz ve biz bu ülkeyi seviyoruz. Biz bu ülkeyi turist gibi sevmiyoruz. Biz bu ülkeyi Türk gibi seviyoruz. Atatürk'ün gençliğe hitabesinde size bıraktığı, verdiği bir görev var. Diyor ki 'çok daha ağır şartlar altında dahi bu vatan size emanet. Siz savunacaksınız.'

Yurt dışına gidin, görmek için, bilginizi, görgünüzü geliştirmek için daha iyi eğitim almak için, aldığınız eğitimi geliştirmek için, turistik amaçla gidin. Ama döneceğiniz hayatınızı geçireceğiniz, çocuklarınızı yetiştireceğiniz yer burası. Annenizin, babanızın, dedenizin mezarını ziyaret edip dua edeceğiniz yer burası. Hakikaten Türkiye yirmi yılda çok ağır bir tahribat gördü. Çok ağır zararlarla karşı karşıya kaldı. Ama burası bizim evimiz. Evimizde sağ sol çatladığı zaman badana, boya döküldüğü zaman evi bırakıp başka eve gitmiyoruz. Tamir ediyoruz. Biz de bu evi tamir edeceğiz. 

'İçişleri Bakanı'nı tehdit eden siyasi parti lideri olarak Cumhuriyet tarihine geçtim'

Partisinin il başkanlığını da ziyaret eden Özdağ, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik sosyal medya paylaşımından dolayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında 'tehdit' suçundan fezleke düzenlemesiyle ilgili olarak, 'Bugün Eskişehir'e gelirken basına bir haber düştü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, benim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya hakaret ettiğime dair bir fezleke hazırlamış ve bunu da mayıs ayında attığım bir tweete dayanarak tehdit ettiğimi ifade ederek bu fezlekeyi hazırlamış. Böylece Cumhuriyet tarihine ilk kez bir İçişleri Bakanı'nı tehdit eden siyasi parti lideri olarak geçtiğimin de farkındayım. Doğrusu Sayın Ankara Cumhuriyet Başsavcısı'na buradan seslenmek istiyorum. Televizyonlara çıkıp benim hayvandan aşağı olduğumu söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya bana hakaretten dolayı dava açmayı düşündünüz mü? Sayın başsavcı, bu dönem de gelip geçecek. Türk devleti geri gelecek. Türk devleti sınıra geri gelecek. Türk devleti Türk Silahlı Kuvvetleri'ne geri gelecek. Türk devleti polise, jandarmaya geri gelecek ama unutmayın; Türk devleti Adalet Bakanlığı'na da geri gelecek. O zaman tekrar konuşacağız bu konuyu' diye konuştu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü