1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek isteyen 50'den fazla kişi gözaltına alındı

İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlamak için farklı noktalardan Taksim Meydanı’na yürümek isteyen kişilere polis müdahale etti. 50’den fazla kişi darp edilerek gözaltına alındı.
1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek isteyen 50'den fazla kişi gözaltına alındı
2022-05-01 10:55:59   Güncelleme: 2022-05-01 11:38:49    

Sabah saatlerinde Öğrenci Kolektifleri ve Üniversiteli Feminist Kolektif üyesi 5 öğrenci, Kafe- Bar Dayanışması’nda 3, Toplumsal Özgürlük Parti ve Halkevleri üyesi iki gruptan 12 kişi Taksim’e çıkarken gözaltına alındı.

ÇHD İstanbul Şube, Beşiktaş Akaretler’de Gençlik Komitesi üyesi 30’a yakın öğrencinin darp edilerek gözaltına alındığını duyurdu.

Beşiktaş da bir müdahale de HKP üyelerine gerçekleştirildi. Çok sayıda kişi müdahalede gözaltına alındı.

İnşaat Bir-Sen üyesi işçiler de Mecidiyeköy’den yürüyüşe geçti. Polis burada da işçilere müdahale  etti.

Taksim Meydanı'nda bir binanın çatısına çıkıp pankart açan 2 kişi slogan attı. Polisin kısa süre içinde müdahale ettiği eylemciler gözaltına alındı. Polis binaya asılan pankartları kaldırdı.

Taksim'de 1 Mayıs için yürüyüş yapan Gençlik Komitesi üyelerine de polis müdahale etti, gözaltılar olduğu belirtiliyor.

Polis, 1 Mayıs'ta Taksim'e yürüyen Halkevleri İstanbul Bölge Temsilcisi Zeynep Çelik ve TÖP Sözcüler Kurulu Üyesi Perihan Koca'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda bir araya gelen Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) yöneticileri ve üyeleri Taksim’e yürümek istedi.  

HKP’lilerin yürüyüşüne polis izin vermedi. Polis, HKP yöneticileri ve üyelerine müdahale etti. HKP’liler gözaltına alınırken arbede yaşandı. Gözaltına alınan HKP yöneticileri ve üyeleri çevik kuvvet minibüsüne bindirilerek, polis merkezine götürüldü.

Taksim'e yürümek isteyen Devrimci Hareket üyelerine polis müdahalesi

Taksim'e yürümek isteyen Devrimci Hareket üyeleri polis müdahalesiyle karşılaştı. Devrimci Hareket üyeleri polis tarafından gözaltına alındı.

Vehaber Menu