10 metrelik inşaat çukuruna düştü, muhatap bulamadı!

Kendi evinin bahçesinde 10 metrelik inşaat çukuruna düşen vatandaşın hukuk mücadelesi sürüyor.
10 metrelik inşaat çukuruna düştü, muhatap bulamadı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Erdal Ergüler/ vehaber.org

İstanbul'da Avcılar Gümüşpala Mahallesi,Yeniyuva Sokak Numara 1 adresinde yapılan inşaat çalışmasında Coşkun Sokak’ta oturan A.S’nin sınır ihlali yapılarak evinin bahçesinin altının kazılması nedeniyle A.S. kendi evinin bahçesinde 10 metrelik inşaat çukuruna düştü.

Ölüm tehlikesi atlatan vatandaş tedavisinin ardından inşaatın sorumluları hakkında şikayetçi oldu.

Avcılar Belediyesi yetkilileri A.S’ye olayla ilgileneceklerini, avukat tutacaklarını ve sorumluların cezalandırılacağını söylediler. Uzun bir süre yetkililerden yanıt alamayan A.S belediyeyi arayarak bilgi almak istedi, günlerce A.S’yi oyalayan belediye yetkilileri olayla ilgili ellerinden bir şey gelmediğini, bir şey yapamayacaklarını belirttiler.

Olayın peşini bırakmayan A.S bir şok daha yaşadı; İbrahim Gümüş sahte kimliğini kullanan müteahhitin belediye çalışanı olduğunu öğrenen A.S şikayetçi oldu. ancak bir süre sonra eline ulaşan tebligatta belirtilen adreste böyle bir şahsın olmadığını 1 hafta içerisinde doğru adres verilmez ise davanın iptal olacağı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu

A. S verdiği hukuk mücadelesini sürdürmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği'ne dilekçe verdi. Dilekçenin ardından polis ekipleri ve zabıtanın yaptığı inceleme sonucunda A.S'nin bahçesinin hala kullanılamaz durumda olduğu ve polis ekiplerinin ilk kez böyle bir manzarayla karşılaştığı bildirildi. Adres tespitinin ardından A.S'ye davalı olarak yeniden tebligat gönderildi. Gönderilen tebligatta davalı ve davacının adresi aynı olduğu görüldü.

A.S isimli vatandaş bu işin peşini bırakmayacağını ve hakkını sonuna kadar arayacağını belirtti.