100 SURİYE ASKERİNİ 'YANLIŞLIKLA' ÖLDÜREN ABD, YİNE 'YANLIŞLIKLA' ÖLDÜRDÜ!

ABD, Haşdu'l Aşair aşiretine bağlı 20 kişiyi öldürdü. ABD, 2 yıl önce Irak'a düzenlediği saldırıyı yanlışlıkla yaptığını açıklamıştı, Bu yıl da Suriye devletine yönelik 100 askeri öldürdüğü saldırıyı yanlışlıkla yaptığını açıkladı.
100 Suriye askerini 'yanlışlıkla' öldüren ABD, yine 'yanlışlıkla' öldürdü!
2020-08-11 06:40:55   Mettre à jour: 2021-09-05 00:13:37    
Irak’ın Musul kentine bağlı Kayyara’nın güneyindeki Haraib Cabr köyünde gerçekleşen saldırıda ordu güçleriyle birlikte savaşan Haşdu'l Aşair aşiretine bağlı 20 savaşçı hayatını kaybetti.

Rudaw’a konuşan ve adının gizli tutulmasına isteyen bir aşiret kaynağı saldırıyı IŞİD karşıtı koalisyon güçlerinin gerçekleştirdiğini ifade ederken, AA’ya bilgi veren Haşdu'l Aşair komutanı Şeyh Nezhanu's Sahr El Lehibi saldırının koalisyon uçakları tarafından ‘yanlışlıkla’ düzenlendiğini belirtti. Irak merkezi hükümeti ya da uluslararası koalisyon ise henüz saldırıya ilişkin resmi bir açıklama yapmadı.

ABD 2 YIL ÖNCEKİ SALDIRIDA 70 IRAK ASKERİNİ YANLIŞLIKLA ÖLDÜRMÜŞTÜ
Benzer bir saldırı Eylül 2014’te de yaşanmış, Irak’ın Tikrit kentindeki IŞİD mevzileri yerine ‘yanlışlıkla’ orduya ait bir noktayı vuran ABD uçakları 70 askerin ölümüne neden olmuştu.