1400 OKUL AÇAN BİR CEMAATİN EFRADIYIZ DEYİP...

Fathullah Gülen, resmi internet sitesi herkul.com adresinden yayınlanan son konuşmada, 'biz de hata yapmış olabiliriz' denildi.
1400 okul açan bir cemaatin efradıyız deyip...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Fethullah Gülen, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;  "Bazen farkına varmadan zikzaklar olabilir. Doğru yolda doğru yürüme hususiyetlerini koruyamayabiliriz; hafizanallah, kaymalar yaşayabiliriz. Ondan dolayı da şefkat tokatlarına ve kulak çekmelerine maruz kalabiliriz. Allah, birilerini musallat edebilir.

"Ümmet-i Muhammed (aleyhissalatü vesselam) cezalandırılmayı hak ettiğinde Allah (celle celâluhu), onlara karşı tedip unsuru olarak bir kısım zalimleri kullanır. Zalim, Allah’ın kılıcıdır. Allah, önce onunla intikam alır; sonra da döner ondan intikam alır."
 
"Hizmet’e zulmü reva gören, uğradığı her yerde efkârı aleyhimize çevirmeye çalışan ve “Kapatın bu okulları; kapatamıyorsanız yıkın!..” diyen kimselere karşı bakışımızı tadil eder. Meseleye bir yönüyle bizim istihkakımız nazarıyla bakacak olursak; onları da musallat olmuş birer kılıç gibi görür ve Allah’ın onlarla gözlerimizi açtığına, bizi tedip ettiğine ve istiğfara, tevbeye, inâbeye, evbeye yönlendirdiğine inanırsak, onlar hakkındaki mülahazamız da birdenbire kinden, nefretten, misliyle mukabele düşüncesinden sıyrılarak şefkate ve acımaya döner. Acırız onlara; çünkü tarihin sayfalarına birer leke halinde kaydedilecekler. Evet, hizmetinizle alakalı menfi propaganda yapan kimselere sadece acıma duygusuyla bakmak lazım."
 

"Dünyanın değişik yerlerinde 1400 okul yapmışsanız, bu Allah’ın lütfudur. Bunu kendinize vererek ‘Biz yaptık bunları!’ der ve meseleyi âidiyet mülahazasına bağlarsanız; birileri tarafından ‘Kahramanlar yaratan bir ırkın ahfâdıyız!’ dendiği gibi, ‘Dünyada 1400 okul açan bir cemaatin efradıyız!’ deyip onu kendinize mâl ederseniz, bu bir nankörlük olur."