15 TEMMUZ GECESİ YARALANAN ÖZCAN ÖZSOY HAYATINI KAYBETTİ

15 Temmuz gecesi Erdoğan'ın 'Meydanlara inin' çağrısıyla Beştepe'ye giden Özcan Özsoy başından vurulmuştu.
15 Temmuz gecesi yaralanan Özcan Özsoy hayatını kaybetti
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Darbeye karşı durmak için gittiği Beştepe, Jandarma Genel Komutanlığında askerlerin kurşunuyla başından vurulan Özcan Özsoy, tedavi gördüğü Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Yeni Şafak'a konuşan ağabey Tekin Özsoy, kardeşinin son günlerinde bilincinin açıldığını belirterek, enfeksiyon sonucu dün gece 1.30'ta yaşamını yitirdiğini söyledi.

Tekin Özsoy Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Meydanlara inin" çağrısı üzerine Beştepe'ye gittiklerini belirten Özsoy, 15 Temmuz gecesini şöyle anlattı:

"15 Temmuz gecesi saat 1 gibi beraber Jandarma Genel Komutanlığının oraya çıktık. 2 buçuk gibi ben yaralandım. O zamana kadar beraberdik. 2.30'dan sonra iyice olaylar tırmanmaya başlayınca karmaşada birbirimizi kaybettik. Sabaha karşı da hastaneleri dolaşayım dedim. Sabah Gazi Hastanesi'nde buldum, başından vurulmuştu. Tedavisi devam etti. Dün gece 1.30 gibi de hayatını kaybetti."

'Boğazı delikti'

Kardeşinin tedavi döneminde konuşamadığını belirten Özsoy, "Boğazı delikti daha rahat nefes alıp verebilmesi için. Konuşamıyordu. Son dönem bilinci açılmıştı. Ufak ufak hareketler yapmaya başlamıştı. Bir gün öncesinde enfeksiyon başladı, dün gece de hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.