194 ülkede aranan kişi özel kelepçeyle Türkiye'ye getirildi!

2009'da Yozgat'ta bir çocuğu darbettiği ve cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla kırmızı bültenle aranan A.Ş. Türkiye'ye geri getirildi.
194 ülkede aranan kişi özel kelepçeyle Türkiye'ye getirildi!
2019-09-13 07:29:11   Güncelleme: 2019-09-13 07:44:52    

A.Ş'nin teslim alınması için aralarında Sağlık Bakanlığında görevli anestezi uzmanı bir doktorun da bulunduğu özel bir ekip, Türkiye'den Fransa'ya geldi.

Şüpheli A.Ş, yüksek riskli şahısların kendisine ve refakat eden personele zarar vermemesi için Interpol-Europol Daire Başkanlığınca kumaş ve plastik hammaddeden ürettirilen özel bir kelepçe ve ekipman kullanılarak 10 Eylül'de Türkiye'ye getirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünün açıklamasına göre, A.Ş. hakkında 'mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğa cinsel istismar', 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından soruşturma başlatıldı.

Bu süreçte Fransa’ya kaçan A.Ş.’nin Türkiye’ye iadesi amacıyla İnterpol-Europol Dairesi Başkanlığınca 194 ülkede uluslararası seviyede kırmızı bültenle arama kararı çıkartıldı. Şüphelinin Türkiye’ye iadesi Fransa makamlarınca bu yıl kabul edildi.

HEM KENDİNİ HEM DE FRANSIZ POLİSİNİ YARALADI

Karar üzerine 9 Eylül 2019’da Fransa’ya ekip gönderildi. Zanlı A.Ş., Türk polisine teslimatı sırasında kolundaki metal kelepçelerle kendisini ve refakat eden bir Fransız polisini tekmeleyerek yaraladı. Interpol ekiplerince bindirildiği uçakta Türk polisine de sert bir şekilde tepki gösteren A.Ş., uçuş güvenliğini etkilememesi amacıyla uçaktan alınarak iadesi ertelendi.

A.Ş. için ertesi gün aralarında anestezi uzmanı bir doktorun da bulunduğu bir ekip, Türkiye’den Fransa’ya geldi. Adli makamlara teslim edilen A.Ş.’nin işlemleri devam ediyor. (ANKARA/AA)

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü