2 haftadır haber alınamayan Korhan Berzeg ile köpeği gördüğünü söyledi

Dünyaca ünlü ekonomist Korhan Berzeg, 15 gün önce köpeği Tina ile yürüyüşe çıktı. Bir daha da kendisinden haber alınamadı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in hocası olan Korhan Berzeg'i arama çalışmalarına JAK timleri de katıldı. Bir görgü tanığı Berzeg'i gördüğünü öne sürdü.
2 haftadır haber alınamayan Korhan Berzeg ile köpeği gördüğünü söyledi
2023-07-01 15:40:40   Güncelleme: 2023-07-01 16:30:59    

ABD'deki Dünya Bankası'nda uzun süre ekonomi uzmanı olarak görev yaptıktan sonra emekli olan ekonomist Doç. Dr. Korhan Berzeg (83), kısa süre önce İstanbul Büyükada'da yaşamaya başladı.

Mayıs ayında tatil için memleketi Balıkesir Gönen'in kırsal Armutlu Mahallesi'nde giden Korhan Berzeg, 17 Haziran'da köpeği Tina ile yürüyüşe çıktı. Bir daha da kendisinde haber alınamadı.

İngiliz uyruklu Angela Berzeg eşinin ihbarı üzerine bölgede geniş çaplı arama çalışmaları başlatıldı.

Cep telefonunu evde bırakan Korhan Berzeg, AFAD, AKUT ekipleriyle Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı komando timleri ve Gönen Doğal Afetler Arama Kurtarma Derneği (GÖNDAK), STK'lar ve köylüler ile arandı.

Çalışmalara, Ankara'dan bölgeye giden bir özel ekip de katıldı. Ancak aradan geçen 14 güne rağmen ne Korhan Berzeg'in ne de köpeğinin izine rastlanmadı.

KORUMA EĞİTİMİ ALDIRMIŞ

Angela Berzeg eşinin Tina'yı 2 yıl önce barınaktan sahiplendiğini, köpeğin özel eğitimli olduğunu bu yüzden de öldürülmüş olabileceğini açıkladı.

'Köpeği galiba öldürdüler, bulamadılar. O çünkü özel bir köpekti, doberman. Belki de yolda bir yerde attılar. Ona bakmak lazım' ifadesini kullandı.

Türkçe komut almayan Tina'nın ekiplerinde iyi derece İngilizce bilen 2 üyenin kontrolünde, İngilizce seslenerek ve ıslık çalarak arandığı ortaya çıktı.

Gönen Doğal Afetler Arama ve Kurtarma Derneği (GÖNDAK) Başkanı Kadir Akbulut, 'Hiç yanından ayrılmayan, Türkçe komut almayan, Korhan Beyi bırakmayan sadık bir köpek. Ailesi, başlarına bir şey gelse bile, başından ayrılmayacağını söylüyor. Mutlaka haber vermeye gelip, döneceğini de belirtiyorlar.

Berzeg'in ailesi, Tina'nın Türkçe komut almadığını ve ıslığa karşı çok duyarlı olduğunu söyledi. Biz de ailenin verdiği bilgiler doğrultusunda Tina diye seslenip, ıslık çalıp, İngilizce olarak 'Gel buraya' diye sesleniyoruz. Ancak henüz bir sonuç alamadık' ifadesini kullandı.

KUŞLAR TAKİBE ALINDI

Bugün yapılan arama çalışmalarında yırtıcı kuşlar takibe alındı. Üzerinde yırtıcı kuşların yoğunlaştığı tespit edilen bölgeye ulaşan ekipler, bir koyun ve karga leşiyle karşılaştı. Arama alanı genişletilirken, Berzeg ile doberman cinsi köpeği Tina'nın izine hala ulaşılamadı.

Armutlu kırsal mahallesinde arama kurtarma çalışmaları devam ettiği sırada merkez Tırnavo Mahallesi sakinlerinden Şaban Çam, ekiplere Korhan Berzeg'i gördüğünü anlattı.

Perşembe günü akşam saatlerinde Berzeg'e benzettiği birinin köpeğiyle beraber mahalleden geçtiğini iddia eden Çam, 'Akşam namazından sonra köy meydanında otururken, baktım karşıdan geliyor. Yanında köpek var. İçimden 'Bu adamı arıyorlardı' dedim. Mahalleden yürüdü gitti. Sakallı ve bitkin bir haldeydi' ifadesini kullandı.