'2 yılın altındaki suçlarda cezasızlık' algısının önüne geçmek için yeni düzenleme

AK Parti, cezası iki yılın altında kaldığı için hapis gerektirmeyen suçlarda 'cezasızlık algısının' önüne geçmek amacıyla yeni bir düzenlemeyi gündemine aldı.
'2 yılın altındaki suçlarda cezasızlık' algısının önüne geçmek için yeni düzenleme
2022-04-02 09:25:09   Güncelleme: 2022-04-02 09:25:09    

Mevcut mevzuata göre bazı istisnalar dışında, ilk kez işlediği suçtan dolayı iki yıl veya daha az süreyle hapis cezasına mahkum edilen kişinin cezası ertelenebiliyor. Basit cinsel taciz, tehdit, konut dokunulmazlığının ihlâli, hakaret, basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek kasten yaralama gibi suçların ilk kez işlenmesi durumunda fail, ceza alsa bile mahkemede salıveriliyor. Bu durum kamuoyunda çoğu kez infiale neden oluyor. Milliyet'in haberine göre, tepkilerin sosyal medyaya yansımasıyla failler hakkında tutuklama kararları çıkarken AK Parti, toplumda 'cezasızlık algısı'na neden olan bu durum karşısında harekete geçti.

Buna göre 'ifade özgürlüğüne temas eden' fiiller istisna tutulmak kaydıyla cezası iki yıldan az olan suçlarda, davayı gören hakime faili 5 ila 20 gün gibi sürelerle tutuklama yetkisi verilmesini ön gören bir düzenleme hazırlanıyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü