'50 milyar lira' bağışla gündem olmuştu: 'Kimileri tebrik etti, kimileri tepki gösterdi, eski parayla söyledim'

Deprem bölgesine yardım amacıyla gerçekleştirilen, 'Türkiye Tek Yürek' ortak canlı yayınında, '50 milyar liralık' bağış yaptığı açıklanan oto galerisi Hamit Duras, 'Heyecanla, eski paraya göre 50 milyar TL dedim. O anda Mustafa Karataş hoca da öyle belirtti' dedi. Duraş, 'Benim bağışım 50 bin TL. Gönül ister ki 50 milyar TL'miz olsun ki bağışlayalım' ifadesini kullandı.
2023-02-16 21:59:53   Güncelleme: 2023-02-16 21:59:53     ©DHA

'Türkiye Tek Yürek' ortak canlı yayınında, program katılımcılarından Prof. Dr. Mustafa Karataş'ın kendisine telefonla gelen bağışı bildirdiği anlar, tartışma konusu oldu.

'Yanlış anlaşılma yaşandı'

Stüdyoda bulunan Karataş tarafından, 'Benim için çok anlamlı, kendisi kapı komşum olur, Yeni Çamoluk Otomotiv'in sahibi 50 milyar TL bağışta bulundu' ifadeleriyle bağış yaptığı açıklanan Yeni Çamoluk Otomotiv'in sahibi Hamit Duras, yanlış anlaşılma yaşandığını kaydederek, yaşananları anlattı.

'Eski paraya göre söyledim'

Heyecanla canlı yayına bağlanarak bağışta bulunmak istediğini belirten Duras, 'Eski paraya göre 50 milyar diye bir miktar söyledim. Mustafa Karataş da o heyecanla, biz de düzeltemeden iletmiş oldu. Sonrasında sosyal medyaya düştük. Bizim asla kendi reklamımızı yapmak gibi bir amacımız yoktu. Allah rızası için yaptık. Sosyal medyada bir kısım bizim reklam yaptığımızı ifade ediyor, biz duygusal olarak yaptık. Normal bir aileyiz, içimizden geldi' dedi.

'Kimileri tebrik etti, kimileri tepki gösterdi, yine söylüyorum bağışım 50 bin TL'

Hamit Duras ve dükkanda çalışan oğlu Hüseyin Duras yaşananlardan sonra telefonlarının hiç susmadığını söyledi.

Hamit Duras, 'Bazı insanlar arayıp tebrik ediyor, bazıları ise tepki gösteriyor. Yine söylüyorum, benim bağışım 50 bin TL. Gönül ister ki 50 milyar TL'miz olsun ki bağışlayalım' diye konuştu.

Vehaber Menu