57 kentin valisi değişti

Valiler kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, 57 ilin valisi değişti, 6 vali ise merkeze çekildi. 2 Ağustos gecesi yayımlanan emniyet kararnamesinde olduğu gibi, valiler kararnamesinde de eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın isimlerin bir bölümü merkeze çekildi. Yeni atamayla AFAD Başkanı Yusuf Sezer ve TBMM Genel Sekreteri Ali Kumbuzoğlu vali oldu.
57 kentin valisi değişti
2023-08-10 01:34:31   Güncelleme: 2023-08-10 01:35:51    

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle 57 ile yeni vali ataması yapıldı. Kararnamede, 73 atama yapıldı. Kararnameye göre, Muğla Valisi Orhan Tavlı Samsun Valisi olarak atandı. Erzurum Valisi Veli Okay Memiş'in yerine ise Mustafa Çiftçi atandı. Memiş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde seçim otobüsünün taşlı saldırıya uğradığı dönem Erzurum Valisi olarak görev yapıyordu. Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle, AFAD Başkanı Yunus Sezer ise Edirne Valisi oldu. TBMM Genel Sekreteri Ali Kumbuzoğlu ise Aksaray Valiliği’ne atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesindeki atamalar şöyle:

Adana Valisi Süleyman Elban İzmir Valiliğine, Malatya Valisi Hulusi Şahin Antalya Valiliğine, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş Bursa Valiliğine, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım Trabzon Valiliğine atandı. Yavuz Selim Köşger Adana Valisi oldu. Muğla Valisi Orhan Tavlı Samsun Valiliğine, Samsun Valisi Zülkif Dağlı Çorum Valiliğine, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Erzincan Valiliğine, Antalya Valisi Ersin Yazıcı Malatya Valiliğine, Hulusi Şahin Antalya Valiliğine, Cevdet Atay Şırnak Valiliğine, Yaşar Karadeniz Sakarya Valiliğine, AFAD Başkanı Yunus Sezer Edirne Valiliğine, atandı.

TBMM Genel Sekreteri Ali Kumbuzoğlu Aksaray Valiliği’ne atandı. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım Mülkiye Başmüfettişi olarak atandı. Şırnak Valisi Osman Bilgin ise Mülkiye Başmüfettişliğine atandı.

Ayrıntılar geliyor....