6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi davasında Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli tutuklandı

Hiranur Vakfı kurucusu yöneticisi Yusuf Ziya Gümüşel ve 6 yaşındaki kızı H.K.G'yi evlendirdiği Kadir İstekli, gözaltına alındıktan sonra bugün tutuklandı.
6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi davasında Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli tutuklandı
2022-12-16 08:44:15   Güncelleme: 2022-12-16 08:44:15    

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, müşteki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile müşteki H.K.G.'nin avukatlarının sanıklarla ilgili tutuklama taleplerinin değerlendirilmesinin ardından İstekli ile Gümüşel hakkında yakalama emri çıkarıldı. Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince İstekli ve Gümüşel gözaltına alındı.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkarılan sanıklar İstekli ve Gümüşel, haklarındaki tutuklama kararları yüzlerine okunmasının ardından cezaevine gönderildi.

Aile Bakanı Yanık'tan açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, müdahil oldukları davadan çıkan karara ilişkin şu açıklamayı yaptı: 

'Mağdur olan kişinin kimliğine, cinsiyetine yaşına, ideolojisine bakmaksızın o mağduriyetler ne ise hangi başlıkta ise bununla ilgili gerekli çalışmaları bize intikal ettiği andan itibaren yaparız ve takibini sürdürürüz. Nitekim H.K.G meselesinde de aynı ciddiyetle aynı dikkatle bakanlık olarak yetki ve sorumluluk alanımızda olan konuyu, olan çalışmaları yerine getirdik.'