6 yaşındaki çocuğun tecavüz davasında Kadir İstekli Pendik'te gözaltına alındı

6 yaşındaki çocuğun tecavüz davasında hakkında tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı çıkarılan Kadir İstekli, Pendik'te gözaltına alındı. Pendik'te gözaltına alınan Kadir İstekli Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Yusuf Ziya Gümüşel'le ilgili arama çalışmaları sürüyor.
6 yaşındaki çocuğun tecavüz davasında Kadir İstekli Pendik'te gözaltına alındı
2022-12-15 03:15:13   Güncelleme: 2022-12-15 03:15:13    

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G., babasının kendisini 6 yaşındayken Kadir İstekli ile imam nikâhıyla 'evlendirdiğini', çocukluğu boyunca her gün tecavüze uğradığını anlatarak şikâyetçi olmuştu. 

Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşelhakkında tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. H.K.G'nin imam nikahı ile 'evlendirildiği' Kadir İstekli, gözaltına alındı.

Duruşma 30 Ocak 2023'e çekildi

İddianamede Kadir İstekli hakkında 30 yıldan az olmamak, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında da 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istendi. Olayla ilgili H.K.G.’nin avukatı tarafından tutuksuz sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel hakkında tutuklama talep edildi. H.K.G.’nin avukatı ayrıca dosyaya da gizlilik kararı verilmesi istenmişti. 3 sanıklı davanın duruşması mayıs ayından 30 Ocak 2023'e çekilmişti. 

Tutuklamaya yönelik yakalama kararı

İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, atılı suçun katalog suçlardan olması, bilirkişi raporu, bu suç için yasada ön görülen alt ve üst sınırları, bu nedenle oluşan kaçma şüphesi ve mevcut delil durumu nedeniyle ayrı ayrı tutuklanmalarına yönelik haklarında yakalama emri çıkartılmasına karar verdi.

Mahkeme  H.K.G.'nin akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair rapor alınmasını istedi.