7 bin istihbaratçının 6 bin 500'ü FETÖ'cüydü!

İçişleri Bakanı Efkan Ala, istihbaratın yeniden yapılandırılacağını belirterek '7 bin çalışanın 6 bin 500’ü bu FETÖ örgütüne bağlıydı' dedi.
7 bin istihbaratçının 6 bin 500'ü FETÖ'cüydü!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İçişleri Bakanı Efkan Ala, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada "Şu anda emniyette daire başkanlığı seviyesinde istihbarat örgütümüz var. 7 bin çalışanın 6 bin 500’ü bu FETÖ örgütüne bağlıydı. Burasının durumu yükseltilecek. Jandarmada bir istihbarat başkanlığımız var. Bu da yeniden yapılanacak" dedi.

Bakan Ala, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İstihbarat teşkilatlarının yapısı ve fonksiyonları yeniden ele alınıyor. MİT’in hem yağısı hem fonksiyonu eksiği fazlası hepsi ele alınıyor. Bir de aldığı istihbaratı çok daha iyi değerlendirecek olan bir kurumsal yapının ihtiyacı görülüyor. Bu da yapılacak. Devletin istihbarat örgütlerinin aldığı istihbaratı değerlendirip oluşacak politikaların oluşmasına katkıda bulunacak değerlendirecek bir kurum bir koordinasyon birimi oluşacaktır."

"MİT ağırlıklı olarak dış istihbarata bakacak. Ancak iç istihbarata ne kadar görevli olacak ona bakıyoruz. Jandarma ve emniyet istihbarat da iç istihbarata bakacak. Ancak farklı kararlar da alabiliriz.  Şu anda MİT koordine ediyor istihbaratı. Yeni bir koordine birimi oluşturursak o kurum tüm istihbarat teşkilatlarından aldığı bilgileri koordine edecek."

Vehaber Menu