7 polis ve 8 gümrük muhafaza memurunun da bulunduğu suç örgütüne operasyon!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda aralarında polis ve muhafaza memurlarının da bulunduğu 31 şüpheli gözaltına alındı.
7 polis ve 8 gümrük muhafaza memurunun da bulunduğu suç örgütüne operasyon!
2023-06-16 05:28:27   Güncelleme: 2023-06-16 05:28:27     ©AA

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 37 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

'Esendere-1' adı verilen operasyonda, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek', 'örgüt faaliyetleri çerçevesinde rüşvet', 'göçmen kaçakçılığı', 'resmi belgede sahtecilik', 5607 sayılı 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet' ve 'zimmet' suçlarından, aralarında 7 polis ve 8 gümrük muhafaza memurunun da bulunduğu 31 şüpheli yakalandı.

Operasyonda, suçtan elde edildiği değerlendirilen yüklü miktarda döviz, Türk lirası ve ziynet eşyası ele geçirildi. Aranan 6 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Valilikten yapılan açıklamada da operasyonda yakalanan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.