700 aydından HDP'ye destek çağrısı!

Yazar, şair, gazeteci, akademisyen ve sanatçıların da bulunduğu 700’ün üzerinde aydın, 7 Haziran genel seçimlerinde HDP’yi destekleyeceğini açıkladı.
700 aydından HDP'ye destek çağrısı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Şair Mazlum Çetinkaya, şair Erol Önder Bıyık, sanatçı Leman Stehen gibi isimlerin çağrıcısı olduğu ve 7 Haziran seçimlerinde HDP’yi destekleyeceğini belirten 700’ün üzerindeki aydın tarafından imzalanan çağrı metni dün Taksim’deki 78’liler Girişimi Derneği’nde düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.

Toplantıya, şair Fatoş Salman, müzisyen Mervan Tan, yazar Erol Önder Bıyık, yazar Oya Baydar, şair Fadıl Öztürk ve yazar Samet Aydın’ın yanı sıra imza metnine imza koyan bazı isimler katıldı.

Destek için imza atanlar

Yazar Ahmet Nesin, yazar Ahmet Tulgar, sanatçı Ali Ekber Eren, gazeteci Aydın Engin, gazeteci Celal Başlangıç, siyasetçi Celalettin Can, şair Cezmi Ersöz, ozan Emekçi, avukat Engin Cinmen, avukat Eren Keskin, gazeteci Filiz Koçali, gazeteci Hayko Bağdat, sanatçı Özcan Türe, Prof. Ali Nesin, Sendikacı Yaşar Seyman.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Oya Baydar, Türkiye’nin çok tehlikeli ve gerilimli günlerden geçtiğini ve toplumun bir umuda ihtiyacı olduğunu söyledi. Bu umudun barış, kardeşleşme ve demokrasi umudu olduğunu ifade eden Baydar, “ İşte bu umudu yaşatacağını düşündüğümüz için HDP diyoruz” dedi. HDP’ye destek sunmak için HDP’li olmak gerekmediğini kaydeden Baydar “Ama mevcut iktidarı geriletmek, barışçı bir çözüm ve demokrasi istiyorsak yine bölgemizdeki korkunç savaş ortamının geriletilmesini istiyorsak oylar HDP’ye” dedi.

‘Yasaklara karşı özgürlük’

Ortak çağrı metnini okuyan şair Fatoş Salman ise “Başka bir hayatı hayal etme gücünü yitirmeden uyanmak vakti” diye başlayan açıklamada,“ Eşitlikçi ve şiddetten uzak bir dilde barışı savunduğu için, yasaklara karşı özgürlük, Kürt halkının kendi kaderini tayin hakkına inandığımız, istisnasız bütün kültür ve inançlar üzerindeki yasal ve şoven baskıların son bulması, eğitimin çağdaş laik ve anadilde yapılması, demokrasi savunusu, LGBTİ bireyler ve kadınlar üzerindeki cinsiyetçi yaklaşımın son bulması, eşit yurttaşlık haklarının güvencesiyle birbirine bağlı bir toplum için HDP’ye destek veriyoruz” dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü