77 yaşındaki HKP Genel Başkanı Nurullah Efe Ankut'a 'Bıçakla adam yaralamaktan' ev hapsi

İstanbul Üsküdar'da yaşanan tartışma sonrasında HKP Genel Başkanı Nurullah Efe Ankut gözaltına alındı. HKP tarafından yapılan açıklamada ise Ankut'a karşı grubun yönelik fiziki saldırıda bulunduğu öne sürüldü. Oğlu Hikmet Efe Ankut ile birlikte gözaltına alınan Nurullah Efe Ankut ilerleyen saatlerde adliyeye sevk edildi. HKP Genel Başkanı Nurullah Efe Ankut ev hapsi tedbiriyle, oğlu Hikmet Efe ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
77 yaşındaki HKP Genel Başkanı Nurullah Efe Ankut'a
2023-09-04 20:59:05   Güncelleme: 2023-09-04 20:59:05    

Olayın ardından ise HKP tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. 

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yaşanan olaya göre daha önceden budanmış ağaçları toplamaya gelen Recep A. (60), eşi Hasibe A. ve Hatice A. ile aynı sokakta HKP Genel Başkanı Nurullah Efe Ankut (77) ve oğlu Hikmet Efe Ankut(42) arasında tartışma yaşandı.

İddiaya göre tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü.

Hasibe A. ifadesinde, 'Eşim Recep A., Hatice A. ve ben, komşumun bahçesinden izin alarak odunları topluyorduk. Yan binada ikamet eden Nurullah Efe isimli kişi 'Siz hırsız mısınız?' diyerek bize çok ağır küfürler etti. Nurullah isimli şahsın oğlu Hikmet, eşim Recep'e sarılarak yere yatırdı ve boğuşmaya başladılar. Hikmet isimli şahıs, eşim Recep'i tuttu. Nurullah Efe de elindeki bıçakla eşim Recep'i göğsünden bıçakladı' dedi.

İki taraf da birbirlerinden şikayetçi ve davacı oldu. Yaşanan olayın ardından ise Ankut gözaltına alındı.

EV HAPSİ

Oğlu Hikmet Efe Ankut ile birlikte gözaltına alınan Nurullah Efe Ankut adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet'in haberine göre; HKP Genel Başkanı Nurullah Efe Ankut ev hapsi tedbiriyle, oğlu Hikmet Efe ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Konuya dair HKP tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada olay sırasında HKP Genel Başkanı Ankut'a hakaret edildiği ve fiziksel saldırıda bulunulduğu öne sürüldü. 

HKP'DEN AÇIKLAMA

HKP tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi. 

'Basına ve Kamuoyuna Genel Başkan’ımız Nurullah Efe Ankut’a dün öğle saatlerinde, çoğunluğunu AKP’lilerin oluşturduğu bir güruh tarafından, tamamen planlı ve örgütlü bir saldırı gerçekleştirilmiştir. İnsan, hayvan ve doğaseverliği herkes tarafından bilinen Genel Başkan’ımız, yaşadığı yerin yakınında bulunan, kendilerine ait olmayan bahçedeki yaş ağaçları kesen ve hırsızlık yapmaya çalışan AKP’li insan, hayvan ve doğa düşmanlarını uyarmış, bunun üzerine bu güruh, Genel Başkan’ımıza ve oğluna bıçak ve sopalarla saldırmıştır. Bu güruh aynı zamanda Genel Başkan’ımızın eşine de galiz küfürler savurmuştur. Aynı AKP’li Ortaçağcılar, daha önce benzer nedenlerden ötürü Genel Başkan’ımıza ve ailesine saldırmaya yeltenmişlerdir. Yani yaşanan olay, bunun devamı niteliğindedir. Genel Başkan’ımız, yaşanan bu olay sonucunda başından yaralanmış, ayrıca saldırganlar tarafından elinden bıçakla yaralanmış, eline dikiş atılmıştır. Genel Başkan’ımızın oğlu da Ortaçağcıların saldırısında dizinden ve farklı yerlerinden yaralanmıştır. Konuyla ilgili adli süreç devam etmektedir.'