8-9 yaşında çocuklar işadamlarına pazarlanıyor!

çocuklara yönelik ticari cinsel sömürüyle mücadele ağı’nın hazırladığı 'turizm ve seyahatte çocukların ticari cinsel sömürüsü türkiye raporu'nda, tüyler ürperten sonuçlar açığa çıktı.
8-9 yaşında çocuklar işadamlarına pazarlanıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

hazırlanan raporda 8-9 yaşında kız ccedil;ocuklarının masaj salonlarında satıldığı accedil;ığa ccedil;ıktı. suriyelilerin de cinsel souml;muuml;ruuml; amacıyla kullanıldığı belirtildi.

cumhuriyet gazetesinden iklim ouml;ngel#39;in haberine gouml;re antalyarsquo;da turizm sektouml;ruuml;nde ccedil;alışanlarla yapılan gouml;ruuml;şmelerde, tuuml;rkiyersquo;ye ticari cinsel souml;muuml;ruuml; amacıyla yurtdışından kız ccedil;ocuklarının getirildiği, bazı eğlence yerlerinde ccedil;ocukların fuhuşta kullanıldığı youml;nuuml;nde duyumlara dikkat ccedil;ekiliyor. sivil toplum ouml;rguuml;tuuml; uuml;yesi bir kadın, yaşadığı tanıklıkları ise şouml;yle anlatıyor:

ldquo;ccedil;ocuklar, bazı otellere kimliksiz alınıyor; fuhuş yaptırdıklarına şahit oldum. zengin adamlarla babalar arasında acenteler aracılık yapıyor. bazı acenteler yurtdışından gelen şeyhlere, zenginlere tuuml;m hizmeti vermek adı altında ihtiyaccedil;larını gideriyorlar. bakirelik yaşı eskiden 18 ile 20 yaş arası iken şimdi 8-9 yaşlarına duuml;ştuuml;. yazın daha fazla olmaktadırrdquo;

masaj salonları

nbsp;raporda ankararsquo;da gouml;ruuml;şuuml;len bir hakimin bazı turizm acentaları ve otellerin yanı sıra kimi masouml;rlerin de ldquo;hizmete aracılıkrdquo; yaptığına ilişkin ifadeleri dikkat ccedil;ekiyor:

ldquo;ccedil;ocuklar burada anlaşıp antalyarsquo;ya gidiyorlar. 1 hafta-15 guuml;n fuhuş yapıp geri geliyor. bir ccedil;ocuk bir kadının evinde bu şekilde kalıyor. cinsel souml;muuml;ruuml;de en direnccedil;li, en guuml;venirliği duuml;şuuml;k olan masouml;rler. ccedil;ocuk ccedil;alıştığı işlerden memnun. bilgi vermek istemiyor. polis muuml;şteri gibi, sonra kız inkar ediyor. bazı masaj salonunda ccedil;oğunlukla oral seks yapılıyor. zaman zaman cinsel birleşme oluyor.rdquo;

kouml;le duuml;zeni

gouml;ruuml;şuuml;len turizm ve otel işletmeciliği bouml;luuml;muuml; ouml;ğrencilerinin yuuml;zde 74rsquo;uuml; ccedil;ocukların turizm ve seyahatte ccedil;ocukların cinsel souml;muuml;ruuml; mağduru olduğunu duuml;şuuml;nuuml;yor. otellerde ve rehberlik buuml;rolarında stajyer olarak ccedil;alışan bazı kızlar cinsel souml;muuml;ruuml;ye maruz kalıyor. antalyarsquo;da bir otel youml;neticisinin anlatımı raporda şouml;yle yer alıyor:

ldquo;turizmde kalifiye elaman bulmak ccedil;ok zor. ccedil;uuml;nkuuml; stajyer adı altında ccedil;oğu ouml;ğrenci kouml;le gibi ya belirli bir maaşla ya da parasız otellerde ccedil;alıştırılır. otel departman muuml;duuml;rleri, ccedil;alışanlar tarafından da istismara uğrayanlar oluyor. tuuml;rk stajyerlerde de aynı durum yaşanıyor. ilk defa denizi gouml;ren, ccedil;oğu farkındalığı hiccedil; olmayan ccedil;ocuklar da fuhuşta otel iccedil;inde ve dışında kullanılabiliyor. bunu bu sektouml;rde suuml;rekli duyuyoruz.rdquo;

suriyeli ccedil;ocuğu eşi pazarladı

raporda gouml;ruuml;şmeciler suriyersquo;den tuuml;rkiyersquo;ye gelen kız ccedil;ocuklarının erken evlilik, para karşılığı fuhuş gibi farklı şekillerde cinsel souml;muuml;rede kullanıldığını kaydediyor. bir avukat, ldquo;gazianteprsquo;te 14 yaşında suriyeli bir kız ccedil;ocuğu erken evlilik yapıyor. eşi daha sonra fuhuş yoluyla kızı pazarlamaya ccedil;alışıyordurdquo; ifadelerini kullanıyor. raporda bouml;lgede yaşayanların, ldquo;suriyeli ailelerin ccedil;ocuklarını fuhuşa isteyerek suuml;ruuml;klediklerirdquo; gibi izlenimine sahip olduğu belirtilerek hem ccedil;ocukların hem de ailelerin mağdur oldukları youml;nuuml;nde farkındalık ccedil;alışmaları yuuml;ruuml;tuuml;lmesi gerektiği vurgulandı.