ABD, Esad'ı devirmek için yol bulmaya çalıştı!

Wall Street Journal gazetesi, ABD'nin Esad'ı devirmek için birkaç yıl boyunca gizli bağlantılar kurmaya çalıştığını yazdı.
ABD, Esad'ı devirmek için yol bulmaya çalıştı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Amerikan Wall Street Journal , ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ı devirmek için birkaç yıl boyunca Suriye’deki üst düzey yetkililerle irtibat kurmaya çalıştığını yazdı. Gazete, haberini şu anda görevde olan veya görevini bırakmış çok sayıda ABD’li ve Arap yetkiliye dayandırdı.

“ABD, rejim içinde askeri darbeye teşvik edecek çatlar aradı, ancak birkaç tane buldu” denilen haberde, bu çabaların hiçbir zaman hız kazanamadığı ve iletişimin kısıtlı olduğu belirtildi. ABD’li yetkililerin ifadelerine göre, iletişim kimi zaman doğrudan diplomatlar arasında, kimi zaman da İran ve Rusya üzerinden sağlandı. Esad hükümetinin ise farklı zamanlarda, “terörle mücadelede birleşmek” amacıyla ABD yönetimine ulaşmaya çalıştığı belirtildi.

ABD’li ve şu anda görevde olan Avrupalı yetkililer, 2011’de ABD’nin Suriye’de ‘rejim değişikliği gerçekleştirebilme ihtimali olan’ Alevi komutanlar seçtiğini aktardı. Wall Street Journal, hükümetin ve ordunun bütünlüğünü koruması nedeniyle aranan ‘rejim çatlağının’ bulunamadığını kaydetti. 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü