ABD İNSAN HAKLARI RAPORU: ERDOĞAN GAZETECİLERE AÇIKÇA SALDIRDI!

ABD İnsan Hakları Raporu'nda Erdoğan gazetecilere açıkça saldırdı ifadesi yer alırken 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının hükümet tarafından kapatıldığı ve delillerin yok edildiği ifade edildi.
ABD İnsan Hakları Raporu: Erdoğan gazetecilere açıkça saldırdı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

ABD, 2014 insan hakları raporunu açıkladı. Raporda Türkiye, yolsuzluk ve basın özgürlüğünde sınıfta kaldı. İnsan Hakları Raporu, Dışişleri Bakanı John Kerry'nin düzenlediği bir basın toplantısıyla açıklandı.

 

Raporda, Yeni kurulan Sulh Ceza Mahkemeleri nedeniyle hükümete yönelik herhangi bir soruşturmanın açılmasının zorlandığı belirtildi. Güvenlik güçlerinin yasa dışı bir şekilde insanları öldürdüğü iddiası, işkence ve güvenlik güçlerinin aşırı güç kullandığı iddiaları, cezaevlerindeki eksiklikler ve aşırı yoğunluk, dini azınlıklara yönelik dini özgürlüklerde kısıtlamalar ve ihlaller, yolsuzluk, özellikle Güneydoğu'da insan hakları örgütlerine hükümet kısıtlamaları sayıldı; cezasızlığın da hala bir sorun olarak durduğu belirtildi.

17 ve 25 Aralık soruşturmalarının hükümet tarafından kapatıldığı ve delillerin yok edildiği, ayrıca operasyonlara katılan polis ve savcıların görevden alındığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan için, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini eleştiren gazetecilere, adlarını vererek açıkça saldırdı" denilen raporda, Gezi Parkı olaylarında yaşananlar, Berkin Elvan'ın ölümü, Şırnak'ta 34 kişinin öldürülmesi gibi konular da ayrıntılı olarak ele alındı.