ABD net olmalı!

Çavuşoğlu, 'ABD tarafından yapılan bazı açıklamalar çelişkili ve karmaşık. ABD gibi bir ülkenin teröre ve terör örgütlerine bakışı çok net olmalıdır' dedi.
ABD net olmalı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tiflis’te Azerbaycan ve Gürcistan dışişleri bakanları ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Maalesef seküler terörist daha iyi, radikal terörist daha kötü diye bir anlayış var. Bu da çok büyük bir yanlıştır. Terör örgütleri arasında ayrım yapmak aslında dolaylı olarak terör örgütlerine destek vermektir.

“DAEŞ terörü ile mücadele etmek için YPG gibi terör örgütlerine sığınmak her şeyden önce acizliğin göstergesidir. ‘Uluslararası örgütler, NATO, koalisyonun içindeki 65 ülke bir terör örgütünü olan DAEŞ’le mücadele edemiyoruz.

“O yüzden ‘Umudumuzu başka bir terör örgütü olan YPG’ye bağlıyoruz.’ Bu acizliktir, çok büyük bir yanlışlıktır. Bu hatadan herkesin bir an önce dönmesi gerekiyor. Özellikle müttefikimiz olan ABD’nin bu hatadan bir an önce dönmesi gerekiyor. Hatayı kabul etmek erdemdir.

“ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile dün telefonda görüştük. Kendisinin de YPG’nin güvenilmez olduğunu söylemesinden memnun olduk. Sonuçta Amerika’dan da her ne kadar çelişkili açıklamalar gelse de bu konuyu anlamaya başlaması önemli bir gelişmedir.

“ABD tarafından yapılan bazı açıklamalar çelişkili ve karmaşık. ABD gibi bir ülkenin teröre ve terör örgütlerine bakışı çok net olmalıdır. Bunu ABD’li müttefiklerimize çok açık şekilde söylüyoruz. En azından John Kerry’den dün YPG konusundaki fikirlerinin kısmen de olsa değiştiğini duymak biz mutlu etti.”