ABD, Sputnik'in engellenmesiyle ilgili açıklama yaptı!

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Sputnik’i engellemesinin ardından hükümetlere basın özgürlüğüne saygı duymaları gerektiği yönünde çağrı yaptı.
ABD, Sputnik'in engellenmesiyle ilgili açıklama yaptı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-22 22:28:18    

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby tüm hükümetlere basın özgürlüğü konusunda çağrıda bulundu.

Sputnik'te yer alan habere göre Sputnik bünyesindeki internet sitelerine Türkiye’den ulaşımın engellendiğinden haberdar olduklarını belirten Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, 'Sadece bu konuda değil genel olarak konuşuyorum, bütün hükümetleri ifade özgürlüğünün korunması yönünde gereken tüm önlemleri almaları yönünde destekliyoruz' dedi.

ABD’nin Türk hükümetinin bu eylemini kınayıp kınamadığı yönünde RT muhabirinden gelen sorulara somut bir yanıt vermeyen Kirby, Ankara’nın bu eylemini ifade özgürlüğüne yönelik baskıyı onaylama olarak görüp görmedikleri sorusuna ise şu cevabı verdi:

'Sorunuzu daha önce yanıtladım. Basın toplantılarımıza geliyorsunuz ve ifade özgürlüğünden bahsettiğimizi çok iyi biliyorsunuz. Ve şunu iyi biliyorsunuz ki, söz konusu basın özgürlüğü olunca özellikle Türkiye’deki duruma ilişkin kuşkularımızı dile getiriyoruz. Bana bu somut olayı soruyorsunuz, ben de size diyorum ki, özellikle Türkiye konusunda kuşkularımızı net bir biçimde dile getiriyoru.'

Sputnik’in engellenmesine ilişkin haberlerin henüz çok yeni olduğunu belirten Kirby, 'Buna eklenecek başka hiçbir şeyim yok' dedi.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), hiçbir yasal gerekçe göstermeksizin tüm sputniknews.com’un 31 dilde yayın yapan adreslerine Türkiye’den erişimi engellemiş ve kararın yasal olduğunu ifade ederek nihai kararın mahkeme tarafından verileceğini kaydetmişti. Rusya Dışişleri ise kararı 'Sputnik'in engellenmesi tamamen hukuk dışı bir eylem ve ifade özgürlüğü ile bilgiye erişme özgürlüğü gibi temel insan hakları ve özgürlüklerinin de bariz bir ihlali' sözleriyle eleştirmişti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü