ABD'de polisle halk arasında çatışmalar büyüyor!

Maryland eyaletinin Baltimore kentinde siyahi genç Freddie Gray'in gözaltındayken hastanelik olup hayatını kaybetmesi üzere ABD'de polisin ırkçı yaklaşımı ülkeyi ayağa kaldırdı.
ABD'de polisle halk arasında çatışmalar büyüyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Olağanüstü hal ilan edilen ve sokağa çıkma yasağı bulunan Baltimore'de polisle siyahiler arasında çatışmalar sürüyor. ABD'nin Baltimore kentinde Freddie Gray adlı siyahi gencin gözaltında öldürülmesinin ardından başlayan olaylar sonrası ilan edilen sokağa çıkma yasağına uymayan göstericilere, polis biber gazı ve gözyaşartıcı bomba ile müdahale etti.Sokağa çıkma yasağının yürürlüğe girdiği ilk gece cadde ve sokakları dolduran yüzlerce göstericiyi güvenlik güçleri biber gazı ve göz yaşartıcı bomba ile dağıtmaya çalıştı. Yetkililer, önceki günkü olaylarda 144 araç, işyeri ve mağazanın ateşe verildiğini, polislere taş ve şişe fırlatıldığını açıkladı. Maryland eyaleti valisi Larry Hogan, kente 2 bin Ulusal Muhafız ve bin polisin sevk edildiğini söyledi.

Freddie Gray gözaltına alınmasından bir hafta sonra omurilik yaralanması nedeniyle hayatını kaybetmişti. 12 Nisan'da meydana gelen olayın ayrıntıları henüz açıklık kazanmazken, Gray'in polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybetmiş olabileceği tahmin ediliyor.Görgü tanıklarının cep telefonuyla çektikleri görüntüler, polisin acı içinde bağıran Gray'i polis merkezine götürmek için bindirilecek aracı beklerken yere yatırdığını gösteriyor. Yaklaşık bir saat sonra hastaneye kaldırılan Gray burada komaya girmişti.

Deutsche Welle