ABD'DE SİNEMA SALONUNA BALTALI SALDIRI!

ABD Nashville'de 29 yaşındaki Vincente David Montano, 'Mad Max: Fury Road' isimli aksiyon filminin gösterildiği salona girerek seyircilere baltayla saldırdı.
ABD'de sinema salonuna baltalı saldırı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Polisin yaptığı açıklamaya göre, Nashville kentinde "Mad Max: Fury Road" filminin gösterildiği bir sinema salonunda Vincente David Montano, salondakilere biber gazı sıktıktan sonra elindeki baltayla saldırdı. Saldırı sırasında bir kişiyi baltayla omuzundan yaralayan Montano'ya salon yakınlarında görev yapan polisler müdahale etti. Elindeki havalı tabancasını olaya müdahale eden polislere doğrulttuğu belirtilen saldırganın polis tarafından vurularak öldürüldüğü kaydedildi. Emniyetten yapılan açıklamada, polislerin havalı tabancayı gerçek silah sandıkları açıklandı. Salonda biber gazından etkilenen 3 kişi ise hastaneye kaldırıldı. Saldırganın sırt çantasında da bomba benzeri malzemeler olduğu için bomba imha ekipleri tarafından incelendiği ancak patlayıcı maddeye rastlanmadığı belirtildi.

BATMAN KATİLİ'Nİ HATIRLATTI

ABD'nin Louisiana eyaletinde "Trainwreck" filminin gösterildiği geçen ay bir sinema salonunu basan bir saldırgan, 3 kişiyi öldürdükten sonra intihar etmişti. Saldırıda bazıları ağır olmak üzere 9 kişi de yaralanmıştı.

ABD kamuoyunda "Batman katili" olarak anılan 27 yaşındaki James Holmes, Colorado eyaletindeki Denver kentinde Batman serisinin "Kara Şövalye Yükseliyor" (The Dark Knight Rises) adlı filminin prömiyerini yapan bir sinemayı 20 Temmuz 2012 tarihinde basmıştı.

Gaz maskesi takan ve çelik yelek giyen saldırgan 12 kişiyi öldürmüş, 70 kişiyi de yaralamıştı. Geçen hafta James Holmes yargılama sonucunda 12 kere cinayetten suçlu bulunmuştu.

Vehaber Menu