ABD'DE SİYAHİ GENÇ GÖZALTINDA ÖLÜNCE PROTESTOLAR BAŞLADI!

ABD'de 25 yaşındaki siyah bir gencin gözaltındayken ölümünün ardından binlerce kişi polis karşıtı gösteriler düzenleniyor.
ABD'de siyahi genç gözaltında ölünce protestolar başladı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

ABD'nin Baltimore kentinde siyah bir gencin gözaltındayken ölümünün ardından polis karşıtı gösteriler düzenleniyor. 25 yaşındaki Freddie Gray, 12 Nisan'da gözaltına alınmış, henüz açıklanmayan nedenler sonucu omuriliğinden yaralanması ardından Pazar günü yaşamını yitirmişti. ABD Adalet Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

BBC Türkçe'nin haberine göre Salı günü binlerce kişi Baltimore'da protesto gösterilerine başladı. Olaya polisin aşırı güç kullanımının neden olduğunu belirten göstericiler protestolarını bir hafta boyunca sürecek.

Yetkililer, Gray'in devriye gezen polislerle göz teması kurduktan sonra kaçmaya başladığını söylüyor. Polisin Gray'i yakaladıktan sonra nezarethaneye götürdüğü bildiriliyor. Polislerin Gray'i neden gözaltına aldıkları ise açık değil.

Emniyet müdürü Anthony Batts, "Koşmaya karşı bir yasa yok" dedi. Bir cep telefonu görüntüsü, polisin Gray'i, polis merkezine götürmek için bindirilecek aracı beklerken yere yatırdığını gösteriyor. Gray'in bu araçta içinde yarım saat bulunduğu bildiriliyor. Batts, bu sırada Gray'in birkaç kez polisten sağlık yardımı istediğini söyledi.

ABD'de son dönemde polis şiddetine karşı birçok gösteri düzenlenmişti.