ABD'NİN FARKLI ÜLKELERDE KURDUĞU 'BİYOLOJİK ARAŞTIRMA TESİSLERİNİ' YETKİLİLERE SORDUĞU İÇİN AVRUPA PARLAMENTOSU'NDAN ATILAN GAZETECİ DİLYANA GAYTANDZHİEVA: YALAN HABER KİM ŞİMDİ?

Araştırmacı gazeteci ve Ortadoğu muhabiri Dilyana Gaytandzhieva, 4 yıl önce ABD'nin 25 farklı ülkede kurduğu biyolojik araştırma tesislerine ilişkin sorduğu soruyu yeniden gündeme getirdi.
ABD'nin farklı ülkelerde kurduğu 'biyolojik araştırma tesislerini' yetkililere sorduğu için Avrupa Parlamentosu'ndan atılan gazeteci Dilyana Gaytandzhieva: Yalan haber kim şimdi?
2022-03-11 08:24:11   Güncelleme: 2022-03-11 08:24:11    

2018'de Gaytandzhieva, ABD Sağlık Bakan Yardımcısı’na Rusya, Çin ve İran etrafında 25 ülkede Pentagon tarafından kurulan tesislerle ilgili soru sorduğu anları paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:

 '4 yıl önce, dünya çapında 25 ülkede Pentagon tarafından finanse edilen biyo-laboratuarlar konusunda ABD Sağlık Bakan Yardımcısı ile yüzleştiğim için Avrupa Parlamentosu'ndan dışarı atıldım. ABD medyası tarafından 'sahte haber' olarak ilan edildi. Yalan haber kim şimdi?'

 ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, 8 Mart’ta Ukrayna’da biyolojik laboratuvarlarının bulunduğunu, Kiev ve Washington’ın buralarda toplanmış olan materyallerin Rus ordusunun eline geçmemesi yönünde çalışmalar gerçekleştirdiğini söylemişti.