Abdulkadir Selvi yeni başkanı açıkladı!

AKP kulislerinde Binali Yıldırım ismi ön plana çıktı. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP kulislerinde 'yeni başbakan Binali Yıldırım olacak' diyenlerin oranının yüzde 90 olduğunu yazdı.
Abdulkadir Selvi yeni başkanı açıkladı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2022-03-29 14:00:48    

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakacağını açıklamasının ardından Ankara kulisleri hareketlenmiş, başbakanlık görevi için 6 AKP'linin ismi öne çıkmıştı. Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi'nin AKP kulislerinden aktardığı bilgiye göre ise partide 'Yeni başbakan Binali Yıldırım olacak.' diyenlerin oranı yüzde 90. Ancak Selvi'ye göre Binali Yıldırım, bu kez işi sıkı tutuyor.

Yazının ilgili kısmı şöyle:

EN BASKIN İSİM ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM...

Öyle ki, Binali Yıldırım başbakan olacak diyenlerin oranı yüzde 90. Ancak Binali Bey, yüzde 99 ihtimal olsa da yüzde biri dikkate alarak tam saha pres yapıyor. Davutoğlu'nun başbakan olduğu kongrede üç isimden biriydi. O nedenle bu kez işi şansa bırakmamaya çalışıyor. Başarılı Ulaştırma Bakanlığı nedeniyle yatırımcı yönü ön plana çıkıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylıkta tereddüt etmemesi, bir süre Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak görev yapması, 'samimiyet ve yakınlık' testinden geçmesini sağlıyor. Oğlu üzerinden yıpratılmak istenmesine, hitabeti ve ileriye dönük yıpratılabileceği yönündeki değerlendirmelere rağmen Binali Yıldırım, son 10 güne girerken bir adım önde duruyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü